Στρατούλης στη μεγάλη συγκέντρωση ΟΤΕ: Όχι στις απολύσεις της Deutsche Telekom

1734
ΟΤΕ

 

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑΕ, παραβρέθηκε σήμερα σε πολύ μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΤΕ ενάντια στις απειλούμενες δεκάδες απολύσεις από την ιδιοκτήτρια του ΟΤΕ γερμανική Deutsche Telekom. Η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και κάλεσμα της ΟΜΕ-ΟΤΕ στο κατάμεστο από απεργούς αμφιθέατρο του Διοικητικού Μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι.

Ο Δημήτρης Στρατούλης μετά τη συγκέντρωση έκανε την εξής δήλωση:

«Η Deutsche Telekom, η γερμανική εταιρεία στην οποία οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησαν τον ΟΤΕ, απειλεί ανοικτά τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, με αιχμή του δόρατος τους 75 φύλακες, με απολύσεις, εάν δεν αποχωρήσουν «οικειοθελώς» από την δουλειά τους.

Για τις τρομοκρατικές και εκδικητικές πρακτικές των Γερμανών αφεντικών του ΟΤΕ έχουν μεγάλες και απαράγραπτες πολιτικές ευθύνες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τον ξεπούλησαν σ’ αυτούς. Επίσης, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο γιατί ολοκλήρωσε αυτό το ξεπούλημα, παρότι είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα το ακυρώσει, αλλά και γιατί επιτρέπει στη Γερμανική ιδιοκτησία να εκβιάζει με απολύσεις εργαζόμενους, αφού ο εκπρόσωπος του δημοσίου ΔΣ του ΟΤΕ δεν έχει προβάλει μέχρι τώρα καμιά αντίρρηση σ’ αυτές.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των σωματείων των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ για να σταματήσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία της Deutsche Telekom και για να μην προχωρήσει στις απειλούμενες απολύσεις.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας