Στο έλεος της αναξιοπρέπειας 2.500.000 ανασφάλιστοι-Συνταγογράφηση μόνο από δημόσιους φορείς

788
Στο έλεος της αναξιοπρέπειας

Μπορεί να πήρε παράταση –ίσως αν θέλετε και για να μετρήσει αντιδράσεις– ωστόσο είναι ειλημμένη απόφαση και σκοπεύουν να την εφαρμόσουν μέχρι κεραίας! Ο λόγος για την κατάργηση της συνταγογράφησης σε πολίτες που είναι ανασφάλιστοι από ιδιώτες γιατρούς. Τί σημαίνει αυτό; Τεράστιες ουρές, όχι ωρών, ούτε ημέρας, αλλά εβδομάδων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, στα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία της χώρας, μιας και οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι τραγικά υποστελεχωμένες.

Και εφόσον τα κατάφερες να γίνεις πρώτος στην σειρά, μετά από εβδομάδες, ανακαλύπτεις ότι γιατρός της ειδικότητάς σου δεν υπάρχει καν στο νοσοκομείο της πόλης. Τραγικό παράδειγμα η περίπτωση πνευμονολόγου στο νοσοκομείο του Βόλου, το οποίο πάλευε τον Covid-19 στα πρώτα κύματα μόνο με παθολόγους. Και τελικά, έχοντας χάσει απαραίτητες και σημαντικές ημέρες για την πορεία της υγείας σου, αντιλαμβάνεσαι πως ούτε εξετάσεις μπορείς να συνταγογραφήσεις, ούτε φυσικά και φάρμακα.

Λύση αξιοπρέπειας για όσους είναι ανασφάλιστοι; Ο ιδιωτικός τομέας. Και αν δεν υπάρχουν χρήματα; Αν δεν υπάρχουν χρήματα, θα πρέπει να αποδεχτείς ότι ζεις σε μία χώρα που ή την κυβερνούν άσχετοι με το αντικείμενο πολιτικοί ή ότι τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η ακολουθούμενη πολιτική τους, είναι πολύ μεγαλύτερα από τον υπαρκτό κίνδυνο να τους αποκαθηλώσεις με την ψήφο σου.

Αν φέρεις την ευθύνη; Σαφώς… Γιατί ακόμα και τώρα, δεν αντιδράς… Φαντάσου όμως τί θα είχε συμβεί σε καιρό πανδημίας, αν δεν είχες πετύχει την παύση του τραγελαφικού, όπως θα μείνει στην ιστορία εισιτηρίου εισόδου (αξίας 5 ευρώ) στα νοσοκομεία μας. Φαντάσου και αντέδρασε πολιτικά, δεν το έχουν εφαρμόσει, προς το παρόν σφυγμομετρούν την ανύπαρκτη αντίδρασή σου…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας