Σαλβίνι: Την ώρα που υπαναχωρεί στο ευρωκατεστημένο, «πουλάει» εύκολη αγριότητα και πυγμή κατά των μεταναστών

4686
σαλβίνι

Το πιο εύκολο πράγμα για μια εξουσία είναι να υποκλίνεται στους ισχυρούς και σε αυτούς που κηδεμονεύουν και ληστεύουν μια χώρα, ενώ την ίδια ώρα κάνει επίδειξη δύναμης στους ανήμπορους και αδύνατους, συχνά κάτω από τις ιαχές μεγάλου μέρους των πολιτών.

Ο ηγέτης της Λέγκας της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι υπέκυψε πολύ γρήγορα και μάλλον άδοξα, στις απαράδεκτες πιέσεις και το τελεσίγραφο του Ιταλού Προέδρου Ματαρέλα να κόψει τον «ευρωσκεπτικιστή» Πάολο Σαβόνα από το Υπουργείο Οικονομικών, ένα «κόψιμο» το οποίο δεν ήταν καθόλου συμβολική υπαναχώρηση, όπως προσπάθησαν να εμφανίσουν αρκετοί θαυμαστές της ιταλικής Δεξιάς.

Την ίδια ώρα ως βροχή έπεφταν από τη νέα κυβέρνηση οι διαβεβαιώσεις ευρω-νομιμοφροσύνης του νέου Υπ. Οικ. και των άλλων υπουργών της ιταλικής κυβέρνησης, σε μια συγκυρία όπου αυτοί οι όρκοι πίστης στο ευρώ δεν βοηθάνε καθόλου ούτε καν την διαπραγματευτική θέση της Ιταλίας για στοιχειώδη χαλάρωση της δημοσιονομικής «πειθαρχίας» και της λιτότητας.

Φυσικά, δεν θέλουμε με τα παραπάνω να προεξοφλήσουμε όσα θα ακολουθήσουν στην πορεία της ιταλικής κυβέρνησης, αν και οφείλουμε να πούμε ότι χωρίς την αποδέσμευση της Ιταλίας από το ευρώ, είναι πολύ δύσκολη, έως αδύνατη, μια ανασύνταξη και ανόρθωση της ιταλικής οικονομίας.

Δεν μπορούμε, όμως, παρά να σημειώσουμε μια αντίφαση.

Την ώρα που ο Ματέο Σαλβίνι μοιάζει να κλίνει το γόνυ στο ευρωκατεστημένο, στο χρηματιστικό κεφάλαιο και στην δικτατορία των αγορών, την ίδια ώρα επιδεικνύει το «σθένος» και την «ρώμη» της κυβέρνησής του με εύκολες δηλώσεις αντιαισθητικής αγριότητας και λαϊκίστικης σκληρότητας απέναντι στους ανήμπορους μετανάστες.

Ο Ματέο Σαλβίνι επισκεπτόμενος την Σικελία μίλησε με ιδιαίτερη σκαιότητα, λέγοντας: «Οι καλές μέρες για τους παράνομους μετανάστες έχουν περάσει: ετοιμάστε τις βαλίτσες σας»!

Όταν ο γενναίος Ματέο Σαλβίνι έκανε αυτές τις δηλώσεις, τουλάχιστον 46 μετανάστες πνίγονταν ανοιχτά της Τυνησίας και 9 έξω από την Αττάλεια.

Δεν ξέρουμε αν ο Ματέο Σαλβίνι κατάλαβε την σκληρότητα των δηλώσεών του για να μαλακώσει στη συνέχεια τον οίστρο του και να πει την άλλη μέρα πως στο μεταναστευτικό «δεν θα ακολουθήσουμε σκληρή γραμμή, αλλά την φωνή της λογικής». Μακάρι να γίνει έτσι. Μακάρι για την Ιταλία και τον πολιτισμό της. Μακάρι για όλους μας!

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας