«Πρόεδροι Συμβολαιογράφων»: Αξιοποιούν την υποκρισία Φωτίου για επίθεση στο κίνημα κατά πλειστηριασμών

1912
φωτίου

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Α’ Θεσσαλονίκης.
Οι «Πρόεδροι των Συμβολαιογράφων» σε ριζική αντίθεση με τις προοδευτικές θέσεις των Συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης.

Η κυρία Φωτίου, πιστή στην κυβερνητική τακτική – ψηφίζουμε μνημόνια, δηλώνουμε αντιμνημονιακοί – δήλωσε μεταξύ άλλων πρόσφατα στη Βουλή:

«Είχαμε ένα κίνημα μεγάλο κι ελπίζουμε ότι έχουμε ακόμα, κατά των εξώσεων και των δανείων, δηλαδή για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια και τις εξώσεις…..Ξέρετε, τις ρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, ώστε κανείς να μην μπορεί να χάσει το σπίτι του, την πρώτη κατοικία, υπό τις προϋποθέσεις ότι πληρούνται κάποια κριτήρια».

Η δήλωση θα συνιστούσε απλώς ένα ακόμη κυβερνητικό κραυγαλέο ψέμα, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, εξαιτίας της μνημονιακής υποχώρησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να χάνουν έντιμοι άνθρωποι, θύματα της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, τα σπίτια, τα μαγαζάκια, τα χωραφάκια τους, γεγονός απόλυτα πραγματικό, με βάση τους πλειστηριασμούς που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα.

Η «πρωτοτυπία» όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (δηλαδή των Προέδρων των εννέα συλλόγων), οι οποίοι έσπευσαν να καταγγείλουν την κα Φωτίου, όχι επειδή ψηφίζει μνημόνια, αλλά επειδή, ενώ τα ψηφίζει: «προβαίνει σε δηλώσεις υποστήριξης αυτών που συστηματικά προσπαθούν να ματαιώσουν κάθε διενέργεια πλειστηριασμού αδιακρίτως».

Θέτουν μάλιστα και το ερώτημα «τελικά ποιους δικαιώνει η κυρία υπουργός με αυτές τις δηλώσεις;», επιδιώκοντας να λασπολογήσουν το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς που απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, ότι δήθεν ματαιώνει πλειστηριασμούς μεγαλοοφειλετών, και αυτών που συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν τα χρέη τους.

Δυστυχώς, οι Πρόεδροι των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι μνημονιακότεροι και από τα μνημόνια. Ειδικά όταν σπεύδουν να δηλώσουν ότι: «σε συνεργασία με το Υπ. Δικαιοσύνης …..υλοποιούν με γοργά βήματα τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».

Διαδικασία την οποία, να θυμίσουμε, περιέλαβε ως απόλυτη δέσμευσή του για υλοποίηση, στην πρόσφατη επιστολή του προς την κα Λαγκάρντ με τις 21 προσωπικές δεσμεύσεις του ο κ. Τσίπρας, εκλιπαρώντας για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Ο πανικός κυβέρνησης και μεγαλοσυμβολαιογράφων από την έκταση και την επιτυχία της πανελλαδικής δράσης των κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς είναι πιο φανερός και από την ανατολή του ήλιου!

Μετά μάλιστα και τη θετική απόφαση για πλήρη αποχή της συνέλευσης των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, ο τρόμος τους μήπως αυτή πάρει πανελλαδικές διαστάσεις, τους οδηγεί σε τραγελαφικές εκδηλώσεις.

Από τη μια τα κυβερνητικά στελέχη, με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό, που είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας, προσπαθούν (αυτοαναιρούμενοι) να το παίζουν «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», κι από την άλλη, οι τραγικές φιγούρες της ηγεσίας των συμβολαιογραφικών συλλόγων, αποκαλύπτονται μνημονιακότεροι των μνημονίων!

Δοξάστε τους!

Η Λαϊκή Ενότητα Α’ Θεσσαλονίκης, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να είναι παρούσα, δυναμικά και μαζικά κάθε Τετάρτη στις 3.00΄μ.μ. στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπως είναι και στα ειρηνοδικεία όλης της Ελλάδας η Λαϊκή Ενότητα, μέχρι την τελική νίκη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας