Ο Τραμπ σε υψηλές σιωνιστικές και πυρηνικές επιδόσεις

2160
Trump

Οδυνηρές, σχεδόν εφιαλτικές, μοιάζουν οι ειδήσεις για τις αποφάσεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, σε πολύ κρίσιμα ζητήματα για την πορεία της ανθρωπότητας.

Προσπερνάμε την είδηση ότι άλλος ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής, ο Καρλ Άικαν, διορίζεται ειδικός σύμβουλος του Προέδρου. Και την προσπερνάμε διότι ο Τραμπ έχει σχηματίσει κυβέρνηση μόνο από γεράκια και από τους πιο πλούσιους των ΗΠΑ, κυρίως ανθρώπους της Wall Street.

Με τέτοια κυβέρνηση ασφαλώς ήταν αναμενόμενες οι θερμοπολεμικές και φρικτές για την ανθρωπότητα κινήσεις του Προέδρου Τραμπ που ακολουθούν:

Πρώτον: Ο Πρόεδρος Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter ανακάλυψε την ανάγκη οι ΗΠΑ «να ενισχύσουν ( ! ) και να αναπτύξουν ( ! ) τις πυρηνικές τους δυνατότητες, μέχρι ο πλανήτης να έρθει στα λογικά του σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά».

Σύμφωνα με αυτήν τη σχιζοφρενική λογική, ο πλανήτης θα έρθει στα λογικά του όταν θα γνωρίσει τον πιο φρικτό πυρηνικό όλεθρο. Δέστε τον!

Δεύτερον: ο Πρόεδρος Τραμπ κάλεσε την Πέμπτη τις ΗΠΑ να θέσουν, άκουσον – άκουσον, veto σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο καλείται το Ισραήλ να «παγώσει» τον εποικισμό στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Με δυο λόγια, ξεφωνημένος σιωνιστής ο Πρόεδρος και διώκτης του παλαιστινιακού λαού.

Τελικά μόνο «τρελός» δεν ήταν ο «αντισυστημικός» Τραμπ, όπως μας έλεγαν. Πολεμοκάπηλος, ακραία αντιδραστικός και βαθύτατα επικίνδυνος είναι ο νέος Πρόεδρος και τα ‘χει τετρακόσια στη φρικτή, κυνική και αδίστακτη ιμπεριαλιστική λογική του. Ο πλανήτης μπαίνει σε ακόμα πιο σκοτεινούς χρόνους και φοβισμένες κοινωνίες. Εκτός και αν

Ο δισεκατομμυριούχος Καρλ Άικαν ειδικός σύμβουλος στην κυβέρνηση Τραμπ

Ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επενδυτής Καρλ Άικαν θα διοριστεί ειδικός σύμβουλος του προέδρου σε ρυθμιστικά θέματα, όπως ανακοίνωσε χθες η ομάδα μετάβασης στην εξουσία του νεοεκλεγέντος προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Άικαν, ο οποίος έχει επενδύσει σε μια ευρεία γκάμα βιομηχανιών που συμπεριλαμβάνει αεροπορικές εταιρείες και καζίνο, και ήταν ένας από τους πρώτους που υποστήριξαν σθεναρά την υποψηφιότητα του Τραμπ για την προεδρία, θα παρέχει τις υπηρεσίες του αμισθί, όπως είπε στο πρακτορείο Reuters ένα μέλος της ομάδας του Τραμπ.

Μεταξύ άλλων, ο Άικαν αναμένεται να παίξει βασικό ρόλο στην επιλογή του επόμενου προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ, όπως ανέφερε η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Carl Icahn: Χωρίς τον Trump, οι ΗΠΑ θα κατευθύνονταν προς τον σοσιαλισμό

Η εκλογή του Donald Trump επέτρεψε στις ΗΠΑ να μην γίνουν μια σοσιαλιστική χώρα, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Carl Icahn, τον οποίο διόρισε ο εκλεγμένος πρόεδρος σύμβουλό του για θέματα που σχετίζονται με τη ρύθμιση του κανονιστικού πλαισίου.

Εάν δεν είχε εκλεγεί και αυτό που συμβαίνει διαρκούσε ακόμα τέσσερα χρόνια, όλοι εμείς θα κατευθυνόμασταν ολοταχώς προς τον σοσιαλισμό ο οποίος, κατά την άποψή μου, δεν λειτουργεί. Το γεγονός ότι (ο Trump) εξελέγη είναι πολύ θετικό και είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς” που έγινε, τόνισε ο Icahn κατά τη διάρκειας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Ηλικίας 80 ετών, ο Icahn είναι ένας από τους σκληρούς επενδυτές της Wall Street.
“Σε ό,τι με αφορά, δεν μου έχει ανατεθεί κάποιο συγκεκριμένο καθήκον”, απάντησε, όταν ρωτήθηκε για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει από τη νέα του θέση.
“Βασικά αυτό που θα κάνω, είναι να μιλάω στον Donald όπως το έκανα και στο παρελθόν και πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτήν την χώρα το κανονιστικό πλαίσιο που είναι απόλυτα παράλογο, να περιοριστεί λίγο”, συμπλήρωσε ο Icahn, ο οποίος έχει υποστηρίξει τον μεγιστάνα από την αρχή της εκστρατείας του.
“Δεν τάσσομαι κατά των κανονισμών και πιστεύω ότι χρειάζεται ένα κράτος δικαίου. Όμως αυτό έχει καταστεί απόλυτα παράλογο σε πολλούς τομείς. Εμπλέκομαι στην διαχείριση επιχειρήσεων τα τελευταία 30, 40 χρόνια και πέτυχα να οδηγήσω στην οικονομική ανάκαμψη αρκετές εξ αυτών, όμως αυτό έχει γίνει τώρα παράλογο, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την κυβέρνηση και ειλικρινά ορισμένες καταστάσεις μας προκαλούν οργή”, τόνισε ο Icahn.
Ο διορισμός του χθες ερμηνεύτηκε ως μια ένδειξη ότι ο Donald Trump αναμένεται να ακολουθήσει μια πολιτική αποκανονικοποίησης σε όλους τους τομείς.
Στην συνέντευξή του στο CNBC, ο Icahn στράφηκε κατά ορισμένων κανονισμών της Ομοσπονδιακής Αρχής Περιβάλλοντος σχετικά με τη λειτουργία των διυλιστηρίων.
“Πρέπει να έχουμε διυλιστήρια με εύρυθμη λειτουργία και είναι σοκαριστικό να βλέπουμε ότι βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας σήμερα” εξαιτίας της ισχύουσας νομοθεσίας, υπογράμμισε.

Ο Τραμπ καλεί σε βέτο υπέρ του ισραηλινού εποικισμού στη Δ. Όχθη

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Πέμπτη την χώρα του να θέσει βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με το οποίο καλείται το Ισραήλ να «παγώσει» τον εποικισμό στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός ο οποίος θα αναλάβει το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 2017 σημειώνει ότι το ψήφισμα «θα φέρει σε πολύ δύσκολη διαπραγματευτική θέση το Ισραήλ και είναι άδικο για κάθε Ισραηλινό».

Η ειρήνη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών θα επέλθει, σύμφωνα με τον κ. Τραμπ, «μόνον με απευθείας επαφές μεταξύ των δύο πλευρών».

Η ειρήνη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών θα επέλθει, σύμφωνα με τον κ. Τραμπ, «μόνον με απευθείας επαφές μεταξύ των δύο πλευρών».
Αναβλήθηκε ψηφοφορία στον ΟΗΕ
«Η αμερικανική κυβέρνηση “μαγείρεψε” μυστικά με τους Παλαιστίνιους ένα εξωφρενικά αντιισραηλινό σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο θα γινόταν αέρας στα πανιά των μποϊκοτάζ και της τρομοκρατίας κατά του Ισραήλ», είπε ισραηλινός αξιωματούχος.
Η ψηφοφορία επί του ψηφίσματος ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, ωστόσο αναβλήθηκε, μετά από δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενάντια στο περιεχόμενό του.
Το σχέδιο αφορούσε την καταδίκη της επέκτασης του ισραηλινού εποικισμού στα κατεχόμενα, τον οποίο η διεθνής κοινότητα γενικά θεωρεί παράνομο.
 

Ο Τραμπ καλεί σε ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ

Την άποψή του ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναπτύξουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο εξέφρασε ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενισχύσουν και να αναπτύξουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες, μέχρι ο πλανήτης να έρθει στα λογικά του σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ανάλογο κάλεσμα για το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο είχε κάνει και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

 D.Trump: Ας μπούμε σε κόντρα πυρηνικών εξοπλισμών

«Ας πάμε σε εξοπλιστικό ανταγωνισμό», διευκρίνισε στο MSNBC ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κληθείς να εξηγήσει, τι ακριβώς εννοούσε με το «τιτίβισμά» του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως «οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες ωσότου ο κόσμος να ‘έλθει στα συγκαλά’ του για τα πυρηνικά».

«Θα τους ξεπεράσουμε σε κάθε σημείο και θα επιβιώσουμε περισσότερο από όλους», τόνισε ο Τραμπ, την ίδια ώρα που ο Βλαδίμηρος Πούτιν, φέρεται, κατά ακατανόητο τρόπο να χαρακτήριζε από τη Μόσχα «φυσιολογική» τη δεδηλωμένη επιθυμία του αμερικανού μεγιστάνα.
Ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, εξήγησε από την πλευρά του πως το tweet του εκλεγμένου προέδρου, αφορούσε στην τρομοκρατική απειλή και τα ασταθή καθεστώτα, επιχειρώντας να διασκεδάσει τα όποια αντίθετα σενάρια.
Άλλωστε ο Τραμπ, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, έχει και στο παρελθόν επισημάνει την ανάγκη των ΗΠΑ για στρατιωτική ενίσχυση, σημειώνει ο Μίλερ.
Με τις δηλώσεις του αυτές ο Τραμπ εκδηλώνει ουσιαστικά τις προθέσεις του να εγκαταλείψει την πολιτική δεκαετιών των ΗΠΑ, να μην παράγουν νέες πυρηνικές κεφαλές και απλά να εκμοντερνίζει τον ήδη υπάρχον οπλοστάσιό του.
Την ίδια ώρα η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να ηγηθούν της μείωσης των πυρηνικών όπλων.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να δρομολογήσουν τη μείωση στο πυρηνικό τους οπλοστάσιο ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων» δήλωσε, σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο, παγκοσμίως, και φέρει πρωταρχική ευθύνη σε ό,τι αφορά τον πυρηνικό αφοπλισμό, τόνισε η Τσουνγίνγκ, προσθέτοντας ότι η Κίνα ανέκαθεν υποστήριζε «την πλήρη απαγόρευση και καταστροφή των πυρηνικών όπλων».

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας