Οι ΗΠΑ έστειλαν και άλλους πεζοναύτες στην Συρία. Συνεχίζουν τις βρώμικες και παράνομες επεμβάσεις.

1995
πεζοναύτες
Οι Η.Π.Α. διαθέτουν ήδη 500 στρατιώτες στα συριακά εδάφη, για τον ίδιο ακριβώς σκοπό.
Την «προσωρινή» αποστολή 400 Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία επιβεβαίωσε η Ουάσινγκτον, μέσω του εκπροσώπου του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, John Dorrian.
Όπως διευκρίνισε, οι αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας θα βοηθήσουν την προσπάθεια του Διεθνούς Συνασπισμού για την ανακατάληψη της Ράκκα, της άτυπης πρωτεύουσας της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Η.Π.Α. διαθέτουν ήδη περίπου 500 στρατιώτες και στρατιωτικούς συμβούλους στα συριακά εδάφη, για τον ίδιο ακριβώς σκοπό.
Η βάση των στρατιωτών θα είναι περίπου 32 χιλιόμετρα από την Ράκκα.

Η παρουσία των ΗΠΑ

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump παρά το γεγονός οτι είχε εξαγγείλει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων και τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μ. Ανατολή, αποφάσισε να κλιμακώσει την στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην Συρία. Το πρόσχημα είναι η συμβολή στην ανακατάληψη της Ράκκα από τον ISIS.
Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ, αναβαθμίζοντας την στρατιωτική τους παρουσία στην Συρία, αυτό που επιδιώκουν δεν είναι τόσο η συντριβή του ISIS, τον οποίο οι ίδιες, μαζί με την Τουρκία του Ερντογάν, εξέθρεψαν, αλλά κυρίως να βρίσκονται παρουσες με πρωταγωνιστικό ρόλο στις ρυθμίσεις για την Συρία και γενικότερα για την Μ. Ανατολή.
Είναι τραγικό πάντως ότι σε αυτό το παιχνίδι για το μοίρασμα επιρροής, ίσως και εδαφών, στην Συρία, παίζει ενεργό ρόλο, πράγμα που εν μέρει το επέτρεψαν ΗΠΑ και Ρωσία και η Τουρκία, η οποία παρανόμως έχει εισβάλλει στρατιωτικά σε Συρία και Ιράκ.
Κύριος στόχος της Τουρκίας, πέραν των άλλων, είναι να μην επιτρέψει στους Κούρδους να συνεχίσουν να παρεμβαίνουν και με τον αναβαθμισμένο στρατιωτικό ρόλο τους να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι πολύ κρίσιμο για τις επιδιώξεις της Τουρκίας αλλά και την εξέλιξη του παζλ ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ.
Το βέβαιον πάντως είναι ότι οι φλόγες στη Μ. Ανατολή όχι μόνο δεν πρόκειται να σβήσουν αλλά και πιθανότατα να αναζωπυρωθούν.
Η νέα βρώμικη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στην Συρία δείχνει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν την στρατηγική των πολέμων στην περιοχή μας.
Δείχνει, επίσης, πόσο ανάγκη έχει η Ελλάδα μια νέα ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.
Δ.Τ.

1 σχόλιο

  1. Γιατι απορουμε? Τη δουλεια τους κανουνε. Αυξανουν τη ζωνη επιροης τους. Καποιοι αλλοι, συμμαχος των οποιων ειναι η Συρια, τους καλεσαν (παρακαμπτωντας τον συμμαχο τους, το επισημο συριακο κρατος)να….. αγωνιστουν μαζι κατα του Ισλαμικου Κρατους, το οποιο οι ιδιοι οι αμερικανοι δημιουργησαν. Για να πουμε και του στραβου το δικιο ομως, ισως ειναι αναγκαιο η Συρια να διαμελιστει. Ολα οσα ακουγονται περι πολιτικων λυσεων ειναι παραμυθακια για τα νηπια.Οποιος εχει ιδεα της εκει καταστασης, ξερει πολυ καλα οτι οι φανατικοι σουνιτες ισλαμιστες δεν μπορουν να ζησουν μαζι με τους οπαδους του Ασαντ (διαφορες σιιτικες ομαδες, χριστιανοι και κοσμικοι σουνιτες) Αν μεινουν οι ρωσοι (και ο Ασαντ) οι αντιπαλοι η θα πρεπει να εξοντωθουν η να εγκαταλειψουν τη χωρα. Γινεται λογος ομως για εκκατομυρια. Ισως θα αποτελεσει λυση να μαζευτουν στη βορειοανατολικη Συρια. (εκει που ειναι τωρα οι αμερικανοι)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας