ΜΕΤΑ: Άμεση απελευθέρωση της καθαρίστριας του Δήμου Βόλου

1250
ένωση δικαστών

Την άμεση αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο απαιτεί το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), καλώντας όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν για την ανατροπή της δικαστικής απόφασης και την επιστροφή στην εργασία της:

Ο σύγχρονος «Γιάννης Αγιάννης», μια 53χρονη καθαρίστρια από τους παιδικούς σταθμούς του ΔήμουΒόλου, καταδικάστηκε και εκτίει 10ετή φυλάκιση στις Φυλακές Θήβας, επειδή… πριν από 20 χρόνια άλλαξε το πιστοποιητικό που έγραφε ότι φοίτησε στην Ε΄ τάξη και το έκανε ΣΤ’ Τάξη, ώστε να αποκτήσει τα τυπικά προσόντα για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού.

Σε καμία περίπτωση, δεν επικροτούμε το γεγονόςούτε θεωρούμε ότι δεν υπήρχαν και άλλεςεπιλογές. Η «δικαιοσύνη», όμως, σε ρόλο «Ιαβέρη», δείχνοντας για ακόμη φορά τον ταξικό της χαρακτήρα και αποδεικνύοντας αυτό που λέει ο λαός πως «το φίδι δαγκώνει τους ξυπόλυτους», εξήντλησε την αυστηρότητά της στην 53χρονη καθαρίστρια, τιμωρώντας την με 10 χρόνια φυλακή, χωρίς αναστολή. Εξίσωσε την ποινή, σε σχέση με τους μισθούς δύο δεκαετιών και τη «μεγάλη ζημία» εις βάρος του Δημοσίου, ξεχνώντας πως η συναδέλφισσα όλα αυτά τα χρόνια δούλευε ανελλιπώςκαι προσέφερε την εργασία της. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματαΤα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.

Το κράτος, λοιπόν, που οφείλει να ελέγχει άμεσα τα δικαιολογητικά σε ένα διαγωνισμό, έρχεται να τιμωρήσει έναν άνθρωπο που προσπαθεί να επιβιώσει, που για μια 20ετία προσφέρει συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου. Τιμωρεί μια φτωχή εργαζόμενη, την ώρα που αθωώνει τραπεζίτεςχρηματιστές για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, για το πλιάτσικο στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, χαρίζειχρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματίες κτλ. Ή ακόμη, κωλυσιεργεί σε μεγάλες υποθέσεις υφαρπαγής δημόσιου χρήματος, διαφθοράς και σκανδάλων, προκειμένου να παραγραφούν, ή «αφωνεί» σε σκανδαλώδεις πράξεις εργολάβωνπρομηθευτών και του πολιτικούπροσωπικού, που υπηρετεί το καπιταλιστικόσύστημα.

Το ΜΕΤΑ, που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε αυτή τη στάση της «δικαιοσύνης», ενώνει τη φωνή του με όλους όσοι ζητούν την άμεση απελευθέρωση της συναδέλφισσας και την επαναφορά της στην εργασία. Καλεί τέλος όλα Συνδικάτα να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους προς την 53άχρονη καθαρίστρια των παιδικών σταθμών του Δήμου Βόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας