«Πόρτα» Πούτιν σε Τσίπρα: Δεν υπάρχει επίσκεψη στη Μόσχα μέχρι τέλος του 2018

2505
λαφαζάνης

«Δεν έχουν γίνει ακόμα συζητήσεις για επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα μέχρι το τέλος του έτους», απαντά στενός συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μέχρι στιγμής το ζήτημα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει συζητηθεί», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα εντός του 2018.

Στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, στα πλαίσια της ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο ίδιο ζήτημα, λέγοντας πως «το προηγούμενο διάστημα οι σχέσεις πέρασαν μία μικρή περιπέτεια». «Δώσαμε τα μηνύματα που έπρεπε, ήμασταν υποχρεωμένοι να τα δώσουμε. Δουλεύουμε για να αποκατασταθεί η κανονικότητα, δουλεύουμε για να ενισχυθεί η συνεργασία», συμπλήρωσε απαντώντας στην ερώτηση του Sputnik.

Υπογράμμισε δε, πως «το επόμενο διάστημα οι διπλωμάτες θα εργαστούν προκειμένου να προσδιορίσουν το πότε και το πώς θα γίνει η επίσκεψη».

«Αν ο Αλέξης Τσίπρας έρθει στη Ρωσία, αυτό το περιστατικό θα ανήκει στο παρελθόν». Αυτό είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, στο Sputnik ο πολιτικός επιστήμονας Γιούρι Σβέτοφ, με αφορμή τις διαρροές από κυβερνητικές πηγές στα τέλη Αυγούστου, που ανέφεραν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ελπίζει να επισκεφτεί τη Ρωσία μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένοντας την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Μόσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας