Μετά τη Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία ανέστειλαν τη χρήση εμβολίου AstraZeneca

    431
    ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου

    Τι συμβαίνει με το βρετανικό εμβόλιο;- Οι μόνοι που δεν ανησυχούν οι Έλληνες «ειδικοί»

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca. Κι αυτό καθώς μετά τη Γερμανία ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι ανέστειλαν τη χρήση του τόσο η Γαλλία όσο και η Ιταλία.

    Η Γαλλία αποφάσισε να “αναστείλει για προληπτικούς λόγους” τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), αύριο Τρίτη.

    Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως “ελπίζει να ξαναξεκινήσει” γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό “εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού”.

    Στα… βήματα της Γαλλίας και η Ιταλία

    Την ίδια ώρα με τις δηλώσεις Μακρόν, ο ιταλικός οργανισμός φαρμάκων Αifa ανακοίνωνε   ότι, για προληπτικούς” επίοης “λόγους”, σταματά η χορήγηση του εμβολίου Αstrazeneca σε όλην τη χώρα. Η απόφαση ελήφθη εν αναμονή της σχετικής οριστικής απόφασης της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής, ΕΜΑ.

    Η Γερμανία άρχισε το “χορό”, λίγο νωρίτερα, λαμβάνοντας  οριστική απόφαση για αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca.

    Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τους εμβολιασμούς με AstraZeneca, μετά από σύσταση του Ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ.

    Μετά από νέες αναφορές θρόμβωσης σε Γερμανία και Ευρώπη, το Ινστιτούτο θεωρεί απαραίτητες περαιτέρω έρευνες.

    Η απόφαση ελήφθη μετά από συμβουλή της εθνικής ρυθμιστικής αρχής για τη διερεύνηση αναφορών σχετικά με θρομβώσεις.

    Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη για λόγους προστασίας και μετά από συμβουλή του εθνικού ρυθμιστή εμβολίων της Γερμανίας, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, το οποίο ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση των περιπτώσεων που έχουν διαπιστωθεί με τις θρομβώσεις.

    Σε δήλωση, το υπουργείο ανέφερε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αποφασίσει «εάν και πώς οι νέες πληροφορίες θα επηρεάσουν την έγκριση του εμβολίου».

    Τόνισε πως οι αναφορές για θρομβώσεις αφορούσαν εγκεφαλικές φλέβες, αλλά δεν διευκρίνισαν πού ή πότε συνέβησαν τα περιστατικά.

    Η Γερμανία είναι η τελευταία από μια σειρά χωρών όπως η Δανία, η Νορβηγία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία και η Βουλγαρία οι οποίες έχουν ανακοινώσει επίσης την αναστολή χρήσης του συγκεκριμένου εμβολίου.

    Σε ότι αφορά την Ελλάδα σύμφωνα με δηλώσεις των «ειδικών» δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Εμβολιαστείτε άφοβα… Αδίκως ανησυχούν οι Γερμανοί, οι Δανοί, οι Νορβηγοί κ.ο.κ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας