Προσφυγικό: Συνεχίζονται οι ροές-Πάνω από 600 αφίξεις σε ένα 24ωρο

987
ροές

Δεν έχουν τέλος οι αφίξεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με περισσότερους από 600 μετανάστες και πρόσφυγες να φθάνουν σε Λέσβο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Ρόδο, Καλόλυμνο και Ψέριμο, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λίγο μετά από τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης για τις νέες κλειστές δομές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το τελευταίο 24ωρο αποβιβάστηκαν τουλάχιστον 643 μετανάστες και πρόσφυγες με λέμβους σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σε 17 διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Ρόδο, Καλόλυμνο και Ψέριμο.

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο χρονικό διάστημα 60 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν από το λιμενικό σώμα σε σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε θαλάσσιες περιοχές της Μυτλήνης και της Σάμου.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό έχουν ήδη ξεκινήσει να προκαλούν αντιδράσεις, με το δημοτικό συμβούλιο της Χίου να λέει «όχι» σε νέα κλειστή δομή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας