Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

2236

Με προσυγκέντρωση έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία από την ΛΑ.Ε., την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων και την Φατάχ ξεκίνησε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον μαχόμενο Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης στην θηριωδία των σιωνιστών του Ισραήλ.
Στη συνέχεια, ενώ την ατμόσφαιρα δονούσαν συνθήματα κατά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, το σύνθημα – αίτημα ”Λευτεριά στην Παλαιστίνη” και συνθήματα στην Παλαιστινιακή γλώσσα από τους συμμετέχοντες Παλαιστίνιους διαδηλωτές, πραγματοποιήθηκε μια ζωντανή και μαχητική πορεία έως την Ισραηλινή πρεσβεία στην διασταύρωση Κηφισίας και Κατεχάκη.
Στην πολιορκημένη και σιδερόφρακτη από κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ, πρεσβεία των σιωνιστών του Ισραήλ, οι οποίες διμοιρίες είχαν επιτεθεί άγρια με χημικά και γκλοπς, δυο μέρες πριν στο ίδιο σημείο, ενάντια σε Παλαιστίνιους και Έλληνες διαδηλωτές, ήταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, πολίτες και μπλοκ ριζοσπαστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, η Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία και άλλες συλλογικότητες.
Δίπλα στις κλούβες οι Παλαιστίνιοι έστησαν ένα χορό αγωνιστικής διαμαρτυρίας, σείοντας μια τεράστια Παλαιστινιακή σημαία και διαλαλώντας ρυθμικά στην γλώσσα τους αγωνιστικούς στίχους κατά τις Ισραηλινής βαρβαρότητας και υπέρ της Παλαιστινιακής ελευθερίας.
Η συγκέντρωση διαλύθηκε όταν η νύχτα άρχισε να σκεπάζει το φως και ενώ οι Παλαιστίνιοι έκαιγαν ομοίωμα της Ισραηλινής σημαίας με το πεντάλφα.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Ο Ο Παν. Λαφαζάνης που έδωσε το παρών στην πορεία και την συγκέντρωση δήλωσε ότι «τέσσερα επίκαιρα μεγάλα αντιϊμπεριαλιστικά αιτήματα ελευθερίας κυριαρχούν στην περιοχή.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη, Λευτεριά στην Αφρίν, Λευτεριά στην Κύπρο, αλλά και Λευτεριά στη νεοαποικιοκρατούμενη Ελλάδα

Μ.Π.

πρεσβεία2
πρεσβεία8
πρεσβεία
πρεσβεία12
πρεσβεία1   Πρεσβεία4  πρεσβεία6 πρεσβεία7  πρεσβεία9 πρεσβεία10
πρεσβεία3
πρεσβεία11  πρεσβεία13 πρεσβεία14 πρεσβεία15 πρεσβεία16 πρεσβεία17 πρεσβεία18 πρεσβεία19 πρεσβεία20 πρεσβεία21

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας