Η Ε.Ε ανέβαλε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Σκοπίων και Τιράνων

890
κυρώσεις

Δεν θα ξεκινήσουν ακόμα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της λεγόμενης “Βόρειας Μακεδονίας” και της Αλβανίας όπως ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Πολιτική Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

Το Συμβούλιο της Ε.Ε δεν μπόρεσε να καταλήξει σήμερα σε συμφωνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των συγκεκριμένων χωρών.

Το ζήτημα της έναρξης των διαπραγματεύσεων, το οποίο είχε αναβληθεί ήδη από το προηγούμενο έτος, εξετάστηκε την Τρίτη από τους αρμόδιους υπουργούς σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

«Οι ευρωπαϊκές προοπτικές των Δυτικών Βαλκανίων επιβεβαιώθηκαν σήμερα και τα συμπεράσματα δείχνουν ότι η Ε.Ε θεωρεί την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης περιοχής, στρατηγικής σημασίας», δήλωσε ο Χαν στους δημοσιογράφους

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «μια μειοψηφία χωρών δεν μπόρεσε να υποστηρίξει την απόφαση για έναρξη των διαπραγματεύσεων σήμερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Συμβούλιο θα επιστρέψει στο θέμα του «πακέτου διεύρυνσης» τον Οκτώβριο.

Πριν λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι η Γαλλία και η Ολλανδία διατηρούσαν μια περισσότερη σκεπτικιστική στάση όσον αφορά την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την λεγόμενη “Βόρεια Μακεδονία” και την Αλβανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας