Η Ελλάδα δεν είναι αποικία!

2094
μέρκελ

«Σε περιόδους κρίσης, το Σύνταγμα μπορεί να γίνει ένα κομμάτι χαρτί» (Λόρεντς φον Στάιν, 1849)

Κύριοι της Εξουσίας, σας θυμίζω τα λόγια του μεγάλου μας Αριστοτέλη: «Των πολιτών έργον εστίν η σωτηρία της κοινωνίας!»

Η Ελλάδα δεν είναι αποικία! Η Ελλάδα δεν είναι εταιρεία που χρεοκοπεί! Είναι έθνος με ψυχή, υπερηφάνεια και ιστορία που οδηγείται στον εξευτελισμό και στην απελπισία χάρη στα σχέδια “επί χάρτου” της ΕΕ , των Ευρωπαίων συν-εταίρων της και της δική σας υποτέλειας!

Κύριοι της Εξουσίας, η καταστροφή της πατρίδας μας μένει ατιμώρητη, γιατί εσείς, με την εξουσιολαγνεία που σας διακατέχει, αδιαφορείτε για τ’ Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Κυριαρχικά Δικαιώματα του συνόλου του Ελληνικού Λαού! Είσαστε υπόλογοι ως συνένοχοι της συντελούμενης Εθνοκτονίας από τους γελοίους και επικίνδυνους Ευρωπαίους ηγέτες και  τους Αμερικανούς συμμάχους μας, τους οποίους θεωρείτε εταίρους και φίλους!

Κύριοι της Εξουσίας, έχετε κάνει την Ελλάδα προτεκτοράτο χωρίς προσχήματα…

Έχετε οδηγήσει το σύνολο του Ελληνικού Λαού με την “αρωγή” και τις “ευλογίες” της Τρόικα και των Γερμανών “συμμάχων”, σ’ ένα τρομακτικό εργοστάσιο μαζικής εξόντωσης του νου, της θέλησης, της ελπίδας, της αντοχής, της αξιοπρέπειας…

Κύριοι της Εξουσίας, δεν καταφέρατε να βάλετε καμία κόκκινη γραμμή στην άνευ προηγουμένου οικονομική διάλυση της χώρας.  Δεν μπορέσατε να απαντήσετε στο σωστό ερώτημα… Το βασικό και κυρίαρχο ερώτημα λοιπόν, από την αρχή της κρίσης, δεν ήταν Ευρώπη ή όχι Ευρώπη, αλλά Ευρώπη πάση θυσία ή Ευρώπη για την ευημερία; Η Δημοκρατία των Δόσεων που μας υποχρεώσατε να βιώνουμε, έχει να κάνει με την υπόρρητη παραδοχή του πολιτικού συστήματος ό,τι θα κρατήσει την χώρα εντός της ζώνης του ευρώ, σε κάθε περίπτωση και με κάθε τίμημα. Βέβαια, το βασικό ερώτημα που αναφύεται αβίαστα από αυτήν την παραδοχή είναι: «Λέμε τελικά ναι στην Ευρώπη με εκατό ευρώ μισθό και σύνταξη; Ναι στην Ευρώπη με επίτροπο και μειωμένη Εθνική Κυριαρχία; Ναι στην Ευρώπη της απόκλισης και της φτώχειας; Ναι στην Ευρώπη όταν δεν θα υπάρχει πια Ελλάδα;»

Γιατί, δεν υπάρχει Ελλάδα, δεν υπάρχει Ελληνικός Λαός. Υπάρχει το ΧΡΕΟΣ. Η Ελλάδα και το σύνολο των ανθρώπων που αποτελούν τον πληθυσμό της ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. Η Τρόικα αποφασίζει για το μέλλον μας και όλα περιστρέφονται γύρω από τη βιωσιμότητα του χρέους. Η βιωσιμότητα του Έλληνα πολίτη δεν αναγράφεται σε κανένα σχέδιο διάσωσης!

Κύριοι της Εξουσίας, μας έχετε οδηγήσει, με σχέδιο και μεθοδευμένα, στους οικονομικούς και κοινωνικούς θαλάμους αερίων και κάτω από άγριες συνθήκες, προσπαθείτε να μας πείσετε ό,τι αυτό είναι φυσιολογικό, συνηθίζεται… και στο τέλος θα γίνει ανεκτό…

Κάθε μέρα διαβάζουμε και ακούμε για μία νέα αυτοκτονία και είναι σα να διαβάζουμε ή ν’ ακούμε το δελτίο καιρού…
Βλέπουμε τους άστεγους και τους ρακένδυτους και λέμε «…έτσι είναι η ζωή»…

Περνάμε έξω από μαγαζιά “Αγοράς Χρυσού” και είναι σα να περνάμε έξω από σουβλατζίδικα…

Καθημερινά βλέπουμε η γκρίζα γραμμή των ανέργων να αυξάνει με αλματώδη ταχύτητα και είμαστε “ευχαριστημένοι” γιατί εμείς παίρνουμε – ακόμη – 400 ευρώ…

Το χειρότερο είναι ότι αυτή η απόγνωση, αντί να μετατραπεί σε οργή κι επιθυμία για εκδίκηση και αγώνα, για να πάρουμε πίσω ότι μας έχετε κλέψει και στερήσει, έχει γίνει μοιρολατρία…
Βιώνουμε την καθημερινότητα του συμβιβασμού με τον εξευτελισμό μας…
Φιλοσοφία μας: «…έτσι είναι η κατάσταση… Τι να κάνουμε…»

Ε! Όχι! Δεν είναι και δεν ήταν έτσι η κατάσταση. Η ύφεση στη χώρα μας εξελίσσεται στην πιο άγρια ύφεση που έχει κτυπήσει ανεπτυγμένη χώρα τα τελευταία εκατό χρόνια! Ακόμα και το ακραίο παράδειγμα της κρίσης στις ΗΠΑ του 1929, με τις ατέλειωτες στρατιές ανέργων και τα κλειστά εργοστάσια, ωχριά μπροστά σ’ αυτό που βιώνει η Ελλάδα!
Δεν πρόκειται απλά για μία οικονομική κρίση. Μία κρίση απασχόλησης. Μία δημοσιονομική κρίση. Είναι κρίση καθολική! Είναι κρίση υπαρξιακή! Είναι κρίση ταυτότητας! Και σαφώς, δεν πρόκειται να βγούμε από αυτήν με τη δουλικότητα που σας χαρακτηρίζει Κύριοι της Εξουσίας. Ούτε και εκλιπαρώντας την ελεημοσύνη των ξένων κατοχικών δυνάμεων…

Η Ευρωζώνη, Κύριοι της Εξουσίας, είναι το παρελθόν που ακυρώνει το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα ενενήντα χρόνια!!!

Κύριοι της Εξουσίας, είναι – πρώτα και κύρια – εσωτερική η ευθύνη που η πατρίδα μας βρέθηκε σ’ αυτήν την ακραία θέση. Είναι δική σας και απόλυτη ευθύνη!

Εσείς ρίξατε τα θεμέλια εκμετάλλευσης της εργασίας στηριγμένοι και προστατευμένοι από το κεφάλαιο, ενισχύοντας την έλλειψη της ασύμμετρης ανάπτυξης, την έλλειψης της ισότητας, την έλλειψη του αμοιβαίου οφέλους, την έλλειψη της αλληλεγγύης, διογκώνοντας με τάσεις υδροκεφαλισμού την παραγωγή των τραπεζών!

Για όσους δεν θυμούνται, σας φρεσκάρω τη μνήμη με την κυνική ομολογία Βενιζέλου την 12-02-2012 ότι: «Δίνουμε το Αγγλικό Δίκαιο στους δανειστές μας, για να μην τους περάσει από το μυαλό ότι αργότερα έχουμε σκοπό να ξαναμειώσουμε το χρέος μας»!

Ας ξεσηκωθούμε επιτέλους να διώξουμε τα πολιτικά τρωκτικά που λυμαίνονται τους αγώνες, τα πιστεύω, τα ιδεώδη και τις θυσίες του Ελληνικού Λαού!

Δεν είναι αυτή η πατρίδα μου…

 

 

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας