Επιπλέον δασμούς ύψους 200 δισ. επιβάλλει ο Τραμπ στην Κίνα

1409
τραμπ

Εντείνεται ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος μετά και την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για επιβολή επιπλέον δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται τέσσερις πηγές, οι νέοι δασμοί αναμένεται να επιβληθούν σε καταναλωτικά αγαθα όπως τεχνολογικά είδη, είδη ρουχισμού κ.λπ. την ώρα που ο πρώτος γύρος δασμών που είχε επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πλήξει κυρίως τον βιομηχανικό τομέα.

Η νέα επιβολή δασμών έρχεται παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στήβεν Μνούτσιν, προσπάθησε να αρχίσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με κορυφαίους συμβούλους του προκειμένου να συζητήσει το θέμα επιβολής δασμών στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν, του υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και του Αμερικανού Εκπροσώπου σε θέματα Εμπορίου Ρόμπερτ Λάιτχιζερ.

Από την πλευρά της η Κίνα έχει απαντήσει με δικό της εμπορικό πόλεμο σε αμερικανικές εξαγωγές αντίστοιχης αξίας και έχει υποσχεθεί ότι θα ανταποκριθεί και στους νέους γύρους αμερικανικών δασμών.

Η εμπορική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς από τις αρχές Ιουλίου, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν επιβάλει αμοιβαία δασμούς σε προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 100 δισ. δολαρίων, ενώ ο Τραμπ είχε απειλήσει την προηγούμενη εβδομάδα με τρίτο γύρο δασμών σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 267 δισ. δολαρίων, γεγονός που σημαίνει ότι θα επιβάλει δασμούς σε όλες σχεδόν τις κινεζικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας