Εμβολιασμοί: Γι’ αυτές τις τρεις ομάδες εργαζομένων γίνονται υποχρεωτικοί άμεσα

663
τρεις ομάδες εργαζομένων

Ποιες ομάδες εργαζομένων αφορούν.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, οι οποίοι μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και όχι το φθινόπωρο όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τρεις ομάδες εργαζομένων έχουν μπει στο «στόχαστρο».

Η κεντρική κατεύθυνση είναι η αρχή να γίνει από τους εργαζομένους στους οίκους ευγηρίας, καθώς εκεί υπάρχουν ευπαθείς ομάδες.

Φυσικά από τους πρώτους στη λίστα βρίσκεται και το υγειονομικό προσωπικό, για τους οποίους ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να ισχύσει και μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ήδη παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων.

Οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, αλλά και στο ΕΣΥ δεν είναι οι μόνοι που βρίσκονται ψηλά στη λίστα για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε εκπαιδευτικούς τον Αύγουστο; 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι και η υποχρεωτικότητα στους εκπαιδευτικούς.

Kαι αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να κλείνουν τα σχολεία με καραντίνες κτλ.

Το πρώτο βήμα έγινε με τον εμβολιασμό των εφήβων, οι οποίοι θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους από την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο, ώστε να όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι εμβολιασμένοι πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Καθώς ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να ισχύσει για το σύνολο του πληθυσμού, καθώς εγείρονται πολλά ζητήματα συνταγματικής φύσης, η κυβέρνηση ποντάρει σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Πρόσφατα, άλλωστε, είδαμε ότι πέρασε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζόμενων στην ΕΜΑΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας