Διάγγελμα προέδρου Τατζικιστάν-230.000 άνδρες στα όπλα λόγω Ταλιμπάν

2555
230.000 άνδρες στα όπλα

Την μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση της Ιστορίας του ξεκίνησε το Τατζικιστάν γεγονός που δείχνει πως η κατάσταση με τους Ταλιμπάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν βγαίνει εκτός ελέγχου.

Ο πρόεδρος της χώρας κινητοποίησε τακτικό Στρατό μαζί με το σύνολο της εφεδρείας.

230.000 άντρες κινητοποίησε το Τατζικιστάν

Πιο αναλυτικά, το Τατζικιστάν ξεκίνησε την μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση των τελευταίων 30 ετών.

230.000 άνδρες έλαβαν σήμα για εντατικές πολεμικές προετοιμασίες στις 2:00 a.m. τοπική ώρα υπό τις διαταγές του Προέδρου Emomali Rakhmon.

“Μετά από διαταγή του προέδρου και του Α/ΓΕΕΘΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας έλαβε χώρα μια τέτοια στρατιωτική κινητοποίηση με την εμπλοκή 100.000 αξιωματικών και στρατιωτικών και 130.000 εφέδρων.

Η κωδική ονομασία της στρατιωτικής κινητοποίησης είναι “Marz-2021” (“Border-2021″), και περιελάβανε την επιθεώρηση  1,023 μονάδων στρατιωτικών οχημάτων, 3167 μονάδων μεταφορικού και ειδικού εξοπλισμού, 447 μονάδων πυροβολικού και όλμων, 234 μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας, 45 μαχητικά και μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα”.

Ηδη όπως έχει αναφέρει το WarNews, 20.000 δυνάμεις του Στρατού έχουν μεταφερθεί στα σύνορα Αφγανιστάν-Τατζικιστάν.

Μάλιστα, η στρατιωτική κινητοποίηση και ο έλεγχος πολεμικής ετοιμότητας μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση του Τατζικιστάν.

Δείτε το βίντεο

Διάγγελμα προέδρου Τατζικιστάν

Στον έλεγχο πολεμικής ετοιμότητας έλαβαν μέρος όλοι οι σχηματισμοί του Στρατού του Τατζικιστάν συμπεριλαμβανομένου, χερσαίων δυνάμεων, Αεροπορίας και πυροβολικού.

Αμέσως μετά έλαβε χώρα και στρατιωτική παρέλαση όπου ο Πρόεδρος Rakhmon κάλεσε τους Τατζίκους να είναι «έτοιμοι να υπερασπιστούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

«Η κατάσταση στη γειτονική μας χώρα, το Αφγανιστάν, ειδικά στις βόρειες περιοχές που συνορεύουν με τη χώρα μας είναι εξαιρετικά περίπλοκη και αβέβαιη.

Γίνεται όλο και πιο περίπλοκη κάθε μέρα, ακόμη και κάθε ώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Τατζικιστάν, καλώντας τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας να «παραμείνουν στην υψηλότερη κατάσταση ετοιμότητας για την αποφυγή πιθανών απειλών και να διασφαλίσουν την προστασία των κρατικών συνόρων”.

Στέλνει επιπλέον ενισχύσεις η Ρωσία

Η Ρωσία μετά την ανάπτυξη 50 αρμάτων μάχης στα σύνορα του Τατζικιστάν με το Αφγανιστάν, στέλνει και νέες ενισχύσεις.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η Ρωσία έστειλε επιπλέον άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, πυροβολικό.

Η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση στέλνει αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Su-25SM για “ασκήσεις” στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Τα Su-25SM θα λάβουν μέρος στην άσκηση Ρωσίας-Ουζμπεκιστάν από 30 Ιουλίου με 10 Αυγούστου στην περιοχή Surkhandarya και στο πεδίο βολής Termez στα σύνορα με Αφγανιστάν.

Τα ρωσικά αεροσκάφη θα προσφέρουν αεροπορική υποστήριξη στις επίγειες δυνάμεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας