Γ.Κλούβας: “Αλκατράζ all inclusive” διακοπές το “πείραμα” της Ολλανδίας στη Ρόδο

565
Για “Αλκατράζ διακοπές all inclusive”

Για “Αλκατράζ διακοπές all inclusive” έκανε λόγο μιλώντας στον sky ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου Γιάννης Κλούβας, σχολιάζοντας το «πείραμα της Ολλανδίας», να επισκεφθούν τη Ρόδο στις 12 Απριλίου, 187 Ολλανδοί τουρίστες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι εφικτός ο τουρισμός εν μέσω πανδημίας.

Στο πλαίσιο του πειράματος αυτού, οι 187 τουρίστες, ηλικίας 18-70 ετών, θα είναι οι μοναδικοί φιλοξενούμενοι στο πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων στο διάστημα των εσώκλειστων διακοπών τους, αφού δε θα μπορούν να κυκλοφορήσουν εκτός του ξενοδοχείου!

Ο κ. Κλούβας ήταν κατηγορηματικός ότι τέτοιου είδους εγχειρήματα εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των ξενοδόχων, των Τουρ Οπερέϊτορ, των πρακτόρων και των αεροπορικών εταιριών, οδηγώντας σε ολοκληρωτική καταστροφή και αφανισμό τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος των εστιατόρων επισήμανε ότι ο κλάδος του που βιώνει στο μεγαλύτερο βαθμό τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, έδωσε πέρυσι το καλοκαίρι “εξετάσεις” ως προς την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, όμως με δεδομένο ότι εξακολουθεί η εστίαση να παραμένει κλειστή, προέβλεψε ότι τα λουκέτα θα πέσουν “βροχή” τον ερχόμενο χειμώνα. “Κάναμε τους ήρωες πέρσι 4 μήνες, κάνουμε υπομονή, αλλά το χειμώνα θα έχουμε κανίβαλους και ανθρωποφάγους”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα ο κ. Κλούβας επισήμανε ως προς το παρατεταμένο λουκέτο στα καταστήματα εστίασης και το πείραμα της Ολλανδίας: Τα νεότερα είναι η αβεβαιότητα. Σήμερα ανοίγουμε, αύριο ανοίγουμε…23/3 ήταν να ανοίξουμε, πάμε για 14/4, για 14/5, τώρα ακούμε ότι οι Άγγλοι και οι Γερμανοί πάνε για Αύγουστο, οι Ισραηλινοί δεν έρχονται αν δεν ανοίξει η εστίαση… Υπάρχει αβεβαιότητα, δεν ξέρεις τι προσωπικό να κλείσεις, πότε θα αγοράσεις πράγματα, πότε θα ανοίξεις. Αγάλι-αγάλι κάνουμε κάποιες εργασίες στα μαγαζιά μας ώστε να είναι έτοιμα όταν έρθουν οι τουρίστες να μην τα βρουν κλειστά.

Μ’ αυτό το σύστημα all iclusive Alkatraz μένουμε μέσα στο ξενοδοχείο και δε βγαίνουμε, δε συμφωνώ και πρέπει να καταθέσουν τις απόψεις τους και άλλα σωματεία, όπως ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ταξιτζήδες κλπ. Αυτό το σύστημα βολεύει μόνο τους ξενοδόχους, τους Τ.Ο., τους πράκτορες και τις αεροπορικές εταιρίες, δηλαδή ο πλούσιος, πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος. Όσα λεφτά κι αν βρουν ο Σταϊκούρας και ο Γεωργιάδης να μας δώσουν, δεν φτάνουν , γιατί δεν παράγουμε ούτε ένα ευρώ. Όταν δεν παράγεις ούτε ένα ευρώ, πόσο καιρό θα ζεις με δανεικά και πόσο καιρό θα έχει το κράτος να μας συντηρεί;

Αυτό το σύστημα που έχει εφαρμοσθεί ότι δεν “κολλάμε μέσα στα ξενοδοχεία, στα αεροπλάνα, γενικά δεν κολλάμε παντού” και κολλάμε μέσα στα εστιατόρια και στα μαγαζιά μας, πως γίνεται αυτό, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή τα οικονομούν η αεροπορική εταιρία, ο ξενοδόχος και ο Τ.Ο…Ποιος βγάζει την Ελλάδα μπροστά; Το άψυχο και απρόσωπο σκηνικό του ξεν/χείου ή ο ταβερνάρης και ο ταξιτζής ή ο κάθε άνθρωπος που συναντάει ο κάθε ένας και κάνει δεσμούς μαζί του; Ποιος βγάζει την Ελλάδα μπροστά; Η γαστρονομία.

Θα επιστρέψει και θα πει “είδα από το μπαλκόνι τη θάλασσα;». Βλέπω τη δίψα του κόσμου να ταξιδέψει. Ας βρουν ένα τρόπο ν’ ανοίξουν τα καταστήματά μας, γιατί δεν δώσαμε κρούσματα από τον κλάδο το δικό μας, τηρήσαμε όλους τους υγειονομικούς όρους, αποστάσεις. Κάναμε τους ήρωες πέρυσι για να έχουμε μία καλύτερη σεζόν φέτος. Εγώ άνοιξα 4 μήνες και δεν παρήγαγα ούτε τα λεφτά του Μάη του 2019. Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Πάμε για αφανισμό. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να έχει κόσμο η Ρόδος και να μην κυκλοφορεί. Το ζήσαμε πέρυσι σε ένα ποσοστό 50%. Θα έχουμε ανθρωποφάγους και κανίβαλους του χρόνου. Κάνουμε υπομονή και τρώμε τα λυσσακά μας. Ηδη έχουμε κλείσει πολλά καταστήματα, θα είναι πολύ χειρότερα του χρόνου τα πράγματα και ήδη πολλοί συνάδελφοι ξεπουλάνε τα πράγματά τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας