Απαγορευτικά σε συνεχή αύξηση τα επιτόκια των ομολόγων

1070
ομόλογο
Η υπόθεση “έξοδος στις αγορές” πρέπει να ξεχαστεί για μήνες από το ελληνικό επιτελείο.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στα υψηλά σχεδόν δυόμισι μηνών και στο 4,373% έχοντας αυξηθεί από την αρχή της εβδομάδας κατά 4,7%, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η εκτόξευση της απόδοσης του 5ετούς η οποία διαμορφώνεται σήμερα στο 3,409% με άνοδο 7,1% από τη Δευτέρα. Η απόδοση στο 7ετές ομόλογο κινείται στο 4,027%, με αύξηση της τάξης του 15% από την ημέρα της έκδοσής του τον Φεβρουάριο όπου το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 3,5%.

Δέκα μέρες μετά την έξοδο από το πρόγραμμα και τα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν να αγνοούν το “ορόσημο” αυτό, βλέποντας τις αποδόσεις τους να εκτοξεύονται εκ νέου λόγω του ότι ακόμα θεωρούνται από τους επενδυτές assets υψηλού ρίσκου και για αυτό παρασύρονται από τις πιέσεις και την αναταραχή που έχει ξεσπάσει στις αναδυόμενες αγορές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, εκτός από την Τουρκία, ο “παράγοντας Ιταλία” θα συνεχίσει να επηρεάζει έντονα τα ελληνικά assets. Με δεδομένο ότι το φθινόπωρο είναι καθοριστικό για τη γειτονική χώρα με τις ανησυχίες για ρήξη μεταξύ Ρώμης και Ε.Ε εν όψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2019 να κρατούν τεντωμένα τα νεύρα των αγορών, το επόμενο διάστημα θα είναι αρκετά ασταθές για τα ελληνικά ομόλογα την στιγμή που η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με πολλές “εσωτερικές” προκλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας