Όταν το 1973 ο Κατράκης έπαιξε τον Δον Κιχώτη στο Εθνικό

701
κατράκης

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ήταν Ιανουάριος του 1973 όταν ο Μάνος Κατράκης ανέβηκε στη σκηνή του Εθνικού ως Δον Κιχώτης και η λιγνή φιγούρα του σημάδεψε τον ήρωα του Θερβάντες.

Iστορική παράσταση του Μάνου Κατράκη στο Εθνικό

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, 46 χρόνια μετά, θα παρουσιαστεί η πρώτη δημόσια προβολή της μαγνητοσκοπημένης παράστασης του σπουδαίου έργου του Μιγκέλ Θερβάντες «Δον Κιχώτης», που παρουσίασε το Εθνικό Θέατρο το 1972 με πρωταγωνιστή τον Μάνο Κατράκη.

Μάνος Κατράκης (Δον Κιχώτης)Μάνος Κατράκης (Δον Κιχώτης)

Η παρουσίαση θα γίνει στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο πλαίσιο της έκθεσης-συλλογής του Μάνου Κατράκη και μάλιστα η πρώτη προβολή θα είναι δωρεάν για όσους θελήσουν να την παρακολουθήσουν.

Μάνος Κατράκης (Δον Κιχώτης), Μαρία Σκούντζου (Μαριτόρνα – Δουλτσινέα)μαυροασπρη θεατρο
Σύμφωνα με τον Δήμο Πειραιά, πρόκειται για μία επιτυχημένη παράσταση που έκανε την πρώτη εμφάνισή της τον Ιανουάριο του 1973. Πρωταγωνιστές ήταν ο Μάνος Κατράκης και ο Παντελής Ζερβός, η σκηνοθεσία ήταν του Τάκη Μουζενίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Διονύση και του Βασίλη Φωτόπουλου, αντίστοιχα, ενώ η μουσική του Μάνου Χατζηδάκη και οι χορογραφίες της Μαρίας Χορς.

Αγγέλικα Καπελλαρή (Γυναίκα του Πυργοδεσπότη-ταβερνιάρη), Μάνος Κατράκης (Δον Κιχώτης), Θόδωρος Μορίδης (Πυργοδεσπότης-ταβερνιάρης), Μαρία Σκούντζου (Μαριτόρνα (Δουλτσινέα)παρασταση
Έκθεση αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη

Σημειώνεται, ότι η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Μάνο Κατράκη, που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά. Ήδη, η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά για τον μεγάλο καλλιτέχνη, όπου παρουσιάζονται φωτογραφίες, κοστούμια, σκηνικά, προγράμματα, επιστολές, ψηφιακό οπτικοακουστικό υλικό, χειρόγραφα, σκίτσα και βιβλία του καλλιτέχνη, έχει μέχρι στιγμής μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Μάνος Κατράκης (Δον Κιχώτης)Μάνος Κατράκης

Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι η ΕΡΤ, η οποία μάλιστα παραχώρησε το υλικό στον Δήμο Πειραιά. Όσοι θέλουν να δουν δωρεάν την πρώτη προβολή θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 4101694, από τις 9:00 έως τις 13:00.

Φωτογραφίες αρχείο Εθνικού Θεάτρου nt-archive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας