Υπό τον έλεγχο Άδωνη Γεωργιάδη η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο

1992
ερτ

ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο περιλαμβάνονται στη λίστα των εταιρειών «δημοσίου ενδιαφέροντος» που μεταφέρθηκαν στην αρμόδια διεύθυνση εταιρειών του υπουργείου Ανάπτυξης. Η μεταφορά έγινε με απόφαση του υφυπουργού Ν. Παπαθανάση και δημοσιεύτηκε στο Φύλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 10 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται, ότι αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου, η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο τέθηκαν υπό τον άμεση ευθύνη του πρωθυπουργού, κάτι το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς προέκυψαν εύλογα ερωτήματα για κυβερνητικές παρεμβάσεις σε ΜΜΕ. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν μέσω πολλών περιστατικών λογοκρισίας και (μη) κάλυψης σημαντικών γεγονότων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τον έλεγχο των ειδήσεων από τα νησιά σχετικά με την επίταξη περιοχών για δημιουργία κέντρων προσφύγων.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει πως ο έλεγχος από το Μαξίμου αποτελεί «ενδιάμεσο στάδιο» καθώς η αρμόδιότητα θα περνούσε στον αρμόδιο υφυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Αργότερα ανέλαβε τη διοίκηση της ΕΡΤ ο μέχρι τότε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Ν.Δ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας. Τελικά, η αρμοδιότητα πέρασε στο υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή στον Άδωνη Γεωργιάδη, γεγονός το οποίο επίσης δημιουργεί ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας