Τσίπρας – Μητσοτάκης: Μισθοί Βουλγαρίας, εργασιακά δικαιώματα Μπαγκλαντές και τιμές Κατάρ

2517
σήμα

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. για δυνατότητα απασχόλησης των εργαζομένων ακόμη και επί εφτά μέρες την εβδομάδα.

Πρόκειται για δηλώσεις του σε διαδικτυακή συνέντευξη που εκφράζουν πλήρως τον ακραίο και βάρβαρο νεοφιλελεύθρο προσανατολισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευεσης, που αποβλέπει στην περαιτέρω κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους – με επιχειρησιακή σύμβαση – να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και κράτος, βέβαια, να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας σαφή την πρόθεση θεσμοθέτησης της κατάργησης του 5ημέρου.

Μιλάμε για θεσμοθέτηση ακριβώς γιατί στην πραγματικότητα, εδώ και χρόνια και ως συνέπεια των αλλεπάλληλων μνημονιακών ρυθμίσεων και ξεθεμελιώματος των κατακτήσεων των εργαζομένων, το 5ήμερο στην πράξη έχει καταργηθεί για το μεγαλύτερο μέρος του εργαζόμενου κόσμου.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι παραβιάσεις του ωραρίου, η απασχόληση, κυρίως των νέων εργαζομένων αν και όχι μόνο αυτών, επί δεκάωρο καθημερινά και επί έξι ή και εφτά μέρες την εβδομάδα, αποτελούν μια οδυνηρή πραγματικότητα, η οποία έχει επεκταθεί ανησυχητικά στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αυτός ο λόγος που οι όποιες αντιδράσεις εκ μέρους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στις προκλητικές δηλώσεις Μητσοτάκη φαντάζουν άθλιες και υποκριτικές.

Λες και δεν είναι η κυβέρνηση Τσίπρα αυτή που επέκτεινε σε ακόμη περισσότερες Κυριακές την εργασία στο εμπόριο, καταργώντας στην πράξη την Κυριακάτικη αργία.

Λες και δεν είναι επί ΣΥΡΙΖΑ που επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα οι θλιβερές “λευκές νύχτες” της εξαντλητικής νυχτερινής απασχόλησης των εμποροϋπαλλήλων.

Λες και δεν είναι επί ΣΥΡΙΖΑ που έχει σμπαραλιάσει εντελώς η Επιθεώρηση Εργασίας, με πιο τρανταχτή συνέπεια το μακάβριο ρεκόρ σε θανατηφόρα “εργατικά ατυχήματα”.

Είναι φανερό και στην περίπτωση αυτή, ότι η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για τα μάτια του κόσμου, αποβλέποντας στην εξαπάτηση των ψηφοφόρων, ενώ ακολουθούν πιστά την ίδια πολιτική σε βάρος του κόσμου της εργασίας, που υπαγορεύεται από την προσήλωσή τους στην εξυπηρέτηση ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

 

Δηλώσεις του Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Παν. Λαφαζάνης: Στην Ελλάδα των Τσίπρα – Μητσοτάκη κυριαρχούν μισθοί Βουλγαρίας, εργασιακές σχέσεις Μπαγκλαντές και τιμές Κατάρ

Οι συνένοχοι για τα ερείπια των εργασιακών σχέσεων Τσίπρας και Μητσοτάκης, μαλλιοτραβιούνται για το ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον

 

Ο Παν. Λαφαζάνης από την περιοδεία του σήμερα στη Νέα Ιωνία έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Είναι τραγικό να «μαλλιοτραβιούνται», κοροϊδεύοντας τον κόσμο, Τσίπρας και Μητσοτάκης για την «επταήμερη εργασία» σε μια χώρα που με ευθύνη όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, του Τσίπρα και του Μητσοτάκη συμπεριλαμβανομένων, οι εργασιακές σχέσεις έχουν μεταβληθεί σε θλιβερά ερείπια.

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι νέοι, όσα προσόντα και αν έχουν, δεν βρίσκουν δουλειά και μεταναστεύουν, το 8ωρο και η πενθήμερη εργασία έχουν γίνει όνειρο θερινής νυκτός, ενώ κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα 4ωρα που γίνονται απλήρωτα 8ωρα, οι υπερωρίες χωρίς αμοιβή και πολύ συχνά η ανασφάλιστη ακόμα και η απλήρωτη εργασία, σε ένα καθεστώς με μισθούς Βουλγαρίας, εργασιακά δικαιώματα Μπαγκλαντές και τιμές Κατάρ. Καθεστώς εργασιακής ζούγκλας και ανεργίας φανερής και καλυπτόμενης.

Όσο ποτέ η χώρα μας χρειάζεται μια ισχυρή ΛΑ.Ε στην ευρωβουλή και την Βουλή. Γιατί η ΛΑ.Ε είναι η μόνη που έχει αποδείξει πως ξέρει να κάνει δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση με προοπτική διακυβέρνησης, πως ξέρει να ταρακουνάει με τους αγώνες της τα λιμνάζοντα νερά, να φέρνει θετικά αποτελέσματα.

Με την ΛΑ.Ε ισχυρή στην ευρωβουλή και την Βουλή οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν φωνή, θα βρουν συμπαραστάτη και θα ανασάνουν στο πλαίσιο ενός αγώνα για μια εναλλακτική προοπτική στην χώρα με παραγωγική ανασυγκρότηση και με ανάπτυξη με δικαιοσύνη και οικολογία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας