Ριζοσπαστική Παρέμβαση Συνταξιούχων Αερομεταφορών: Συνέδριο ΑΓΣΣΕ με διορισμένους αντιπροσώπους

1298
συνταξιούχων

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Προς: -Το ΔΣ της ΑΓΣΣΕ

          -Τους αντιπροσώπους του  4oυ Εκλογοαπολογιστικού  Συνέδριου

13.05.19

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις 20 Μάρτη 2019 ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Αεροπορικών Εταιρειών [ΣΣΕΑΠΑΕ], του οποίου οι υπογράφοντες είμαστε μέλη, αποφάσισε την εγγραφή της στη οργάνωση σας.

Με απόφαση του ΔΣ στις 25 Απρίλη 2019 αποφάσισε την συμμετοχή της στο επικείμενο Συνέδριο της ΑΓΣΣΕ. Επίσης με απόφαση του, στην ίδια συνεδρίαση, όρισε και τους αντιπροσώπους της, μιας και στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συνδέσμου δεν είχε προβλεφθεί η εκλογή αντιπροσώπων για την ΑΓΣΣΕ. Μάλιστα σαν κριτήριο για τον ορισμό πάρθηκε το ποσοστό που είχαν συγκεντρώσει οι συνδυασμοί για την εκλογή αντιπροσώπων στο ΕΚΑ.

‘Όπως αντιλαμβάνεσθε η απόφαση αυτή έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τις προβλέψεις του νόμου και του καταστατικού του Συνδέσμου. Συγκεκριμένα:

-Με το Ν. 4331/15 στο άρθρο 26 προβλέπεται η επέκταση των άρθρων 10,11,12 και 13 του Ν.1264/82, που αφορά το τρόπο εκλογής ΟΛΩΝ των οργάνων των συνταξιουχικών οργανώσεων. Πουθενά δεν αναφέρει ότι τα όργανα μπορούν να επιλέγονται με ορισμό, είτε από το ΔΣ είτε από τη ΓΣ μιας οργάνωσης.

-Στο άρθρο 18 του καταστατικού του Συνδέσμου καθορίζεται ο τρόπος εκλογής ΟΛΩΝ των οργάνων του  και πουθενά δεν αναφέρεται περί ορισμού των  από ΔΣ, η, ΓΣ.

-Η πρόταση αυτή, περί ορισμού των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΑΓΣΣΕ, προσβάλει τα μέλη του Συνδέσμου διότι ενώ δεν είχε προβλεφθεί στις τελευταίες αρχαιρεσίες η εκλογή αντιπροσώπων για ΑΓΣΣΕ, τους αφαιρείται τώρα το δικαίωμα να κάνουν, την κατά την γνώμη τους, καλύτερη επιλογή αντιπροσώπων, που δεν σημαίνει, κατ΄ανάγκη ότι ταυτίζεται με αυτή των αντιπροσώπων του ΕΚΑ, όπως εσείς προτείνετε.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχει σαν πάγια αρχή της να σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων των σωματείων, εφ΄όσον κινούνται στα πλαίσια που καθορίζει ο νόμος και το καταστατικό  τους, ανεξάρτητα αν είναι σύμφωνη με αυτές τις αποφάσεις ,η, όχι. Αυτό απαιτεί και η δημοκρατική λειτουργία των σωματείων.

Στη προκειμένη περίπτωση, εμείς που υπογράφουμε, και κατά την απόφαση του ΔΣ, θεωρούμαστε και εκπρόσωποι του συνδυασμού μας στο Συνέδριο της ΑΓΣΣΕ, δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομιμοποιήσουμε με την συμμετοχή μας, ενέργειες που είναι παράνομες και που θέτουν σε αμφισβήτηση το κύρος του Συνεδρίου.

Ζητάμε από το ΔΣ και το Συνέδριο της ΑΓΣΣΕ να σεβαστούν το νόμο και το καταστατικό του Συνδέσμου μας, να διαφυλάξουν το κύρος και τη νομιμότητα του Συνεδρίου και να μη νομιμοποιήσουν τη συμμετοχή των αντιπροσώπων του Συνδέσμου.

Ελπίζοντας ότι τόσο το ΔΣ όσο και το σώμα του Συνεδρίου θα αντιληφθούν τις συνέπειες για την αξιοπιστία και την πορεία του συνταξιουχικού κινήματος, τόσο όσον αφορά τη φερεγγυότητα του, όσο και για το σεβασμό του νόμου και των καταστατικών προβλέψεων, αν τυχόν δεχθούν τη συμμετοχή των συγκεκριμένων αντιπροσώπων στις εργασίες του Συνεδρίου. Σε κάθε περίπτωση εμείς επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Για τη

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Παπαδέας Χρήστος

Πολιτοπούλου Σοφία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας