Τραμπ προειδοποιεί για δύο οδυνηρές εβδομάδες-Πρόβλεψη για 240.000 θανάτους από κορονοϊό

766
τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τρόμπ, προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες να προετοιμαστούν για “πολύ, πολύ οδυνηρές δύο εβδομάδες, καθώς αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προβλέπουν ότι θα μπορούσαν να χαθούν από 100.000 έως 240.000 ζωές από την πανδημία του κορονοϊού, ακόμη και αν διατηρηθούν τα τωρινά περιοριστικά και προστατευτικά μέτρα στη χώρα.

“Θέλω κάθε Αμερικανός πολίτης να είναι προετοιμασμένος για τις δύσκολες μέρες που έρχονται“, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους κατά τη χθεσινή (ώρα Ελλάδος) συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδει ο Guardian. “Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες. Θα είναι δύο πολύ οδυνηρές εβδομάδες“, τόνισε ο πρόεδρος.

Η Δρ. Deborah Birx, συντονίστρια της ομάδας αντιμετώπισης κατά του κορονοϊού, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο οδυνηρή, καθώς τα μοντέλα κάνουν πρόβλεψη για 1,5 εκατ. έως και 2,2 εκατ. θανάτους στις ΗΠΑ, χωρίς τα μέτρα.

Ωστόσο, με τα μέτρα που εφαρμόζονται, πρόσθεσε ότι οι θάνατοι θα μπορούσαν να μειωθούν σε 100.000 με 240.000. Η ίδια τόνισε ακόμη πως ο απολογισμός των νεκρών θα μπορούσε να μειωθεί ακόμα περισσότερο εάν οι άνθρωποι αλλάξουν τη συμπεριφορά τους.

Τα πρώιμα μέτρα έχουν επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού στην Καλιφόρνια και την Ουάσινγκτον, ‘‘προσφέροντας μεγάλη ελπίδα‘ στη μάχη κατά του κορονοϊού, πρόσθεσε. ”Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό εμβόλιο ή θεραπεία, είναι θέμα συμπεριφοράς‘.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ”εκατό χιλιάδες θάνατοι, σύμφωνα με τα μοντέλα, είναι ένας πολύ απογοητευτικός μεν, αλλά μικρός αριθμός”.

Στους 743 οι νεκροί στις ΗΠΑ σε 24 ώρες – Στους 3.603 συνολικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας