Το ΚΚΕ, η Συρία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία

5161
κκε

Ο πραγματικός στόχος κατά το ΚΚΕ των επιθέσεων ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας εναντίον της Συρίας, πέραν τον άλλων, είναι «το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών τους με άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία… Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με θύματα τους λαούς…» (Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις πολεμικές προετοιμασίες επέμβασης στη Συρία 12.04.2018).
Για άλλη μια φορά, το ΚΚΕ επανέρχεται στο αφήγημα των «ενδοϊμπεριαλισιτκών» ανταγωνισμών και αντιθέσεων για να εξηγήσει την πυραυλική επίθεση και τραγωδία της Συρίας, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι ΗΠΑ και Ρωσία, στο  ίδιο τσουβάλι την ωμή παράνομη επέμβαση με όσους την αποκρούουν, στο ίδιο τσουβάλι αυτούς που κάνουν κουρελόχαρτο το Διεθνές Δίκαιο και όσους, έστω για τα δικά τους συμφέροντα, το υπερασπίζονται στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Ασφαλώς, η Ρωσία του Putin δεν προσφέρεται προς αγιογράφηση αλλά, είτε το θέλουμε είτε όχι, χάρις στην Ρωσία του Putin δεν ανετράπη από τις ΗΠΑ ο Assad και δεν είχε την τύχη του Σαντάμ, του Καντάφι, του Μιλόσεβιτς κλπ, ο οποίος Assad ηγείται μιας χώρας που στηρίζει την Hezbolah, έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις και πολεμά τους σιωνιστές κατοχικούς του Ισραήλ, υποστηρίζει ενεργά τους Παλαιστίνιους, διατηρεί, σχετικά, ένα κοσμικό αντι-φονταμεταλιστικό καθεστώς, έχει ένα αντιδυτικό προσανατολισμό, στηρίζεται από τα δυο ΚΚ της Συρίας και το ΚΚ Λιβάνου και εφαρμόζει μια οικονομική πολιτική με κάποιο κοινωνικό χρώμα.
Βεβαίως, το καθεστώς του Assad δεν είναι σε καμιά περίπτωση αυτό που θα θέλαμε και πολύ περισσότερο αυτό που οραματιζόμαστε.
Ασφαλώς, ο Συριακός λαός πρέπει να παλέψει για βαθιές προοδευτικές δημοκρατικές αλλαγές στην πατρίδα του.
Οι αλλαγές αυτές δεν θα έρθουν, όμως, με την ανατροπή του Assad από τον αμερικάνικο και Δυτικό ιμπεριαλισμό, ο οποίος στηρίζει μεσαιωνικά ”φεουδαλιστικάκαθεστώτα τύπου Σαουδικής Αραβίας, η οποία, σημειωτέον, στήριξε δια τις σιωπής της τις πυραυλικές αμερικανικές επιθέσεις.
Αντίθετα, οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι ακόλουθοι τους θα διαμελίσουν την Συρία και θα εφαρμόσουν ληστρικές αποικιακές πολιτικές που θα την καταστήσουν, επιπλέον, προγεφύρωμα των αμερικανονατοϊκών στρατιωτικών σχεδιασμών.
Το ΚΚΕ παλιότερα έλεγε πολύ χειρότερα πράγματα για τις εξελίξεις στην Συρία και τη Μέση Ανατολή.
Τώρα έχει κάνει κάποια θετικά βήματα.
Μένει, όμως, ακόμα στα μισά του δρόμου…

Τ.Κ.

6 Σχόλια

  1. Αυτό που βάζει στο ίδιο τσουβάλι το ΚΚΕ είναι ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με τη Σοβιετική Ένωση και έχει για πρόεδρο έναν καραγκιόζη ακροδεξιό. Εν κατακλείδι, ΗΠΑ και Ρωσία βλάπτουν και οι δύο, κατά τον ποιητή, τη Συρία το ίδιο!
    Σπύρος Καυτατζόγλου
    Μαθηματικός
    Μέλος ΚΚΕ

  2. Να δούμε τι άλλες τερατολογίες θα ακούσουμε ακόμα απο καποιους . “ΗΠΑ και Ρωσία βλάπτουν τι ίδιο τη Συρία ( μάλλον και όλον τον υπόλοιπο κόσμο,τοιο ίδιο τον βλάπτουν,γιατι όχι ,κατα τη λογική σας) . Αγφού λοιπον οι ΗΠΑ ειναι ιμπεριαλιστικη χώρα και αφου – κατ εσας- η Ρωσία ειναι ιμπεριαλιστικη κατ’ ισο λογο, άρα καμμιά απολύωες διαφορά δεν υφίσταται μεταξυ των δύο αυτών . Θαυμάσια ! Το ότι και στη Συρία ,οπως και αλλού ,ο μόνος επιτιθεμενος και εισβολέας και μαζικός εγκληματίας είναι ο Ευρωατλαντικός – Σιωνιστικός Αξονας, ουδόλως σας απασχολεί. Οπως ουδεμία σημασία έχει για εσάς το ότι ο Αξονας έχει ως διακηρυγμένο θεμέλιο και σκοπό της πολιτικής του την Παγκόσμια κυριαρχία,κατα το Δόγμα Γούλφοβιτς και τις συνέχειές του, δόγμα του “απαραίτητου και του εξαιρετικού έθνους” , (των ΗΠΑ δηλαδη ), κλπ. Πόσες βάσεις έχει εκτός εθνικου αδάφους της η Ρωσικη Ομοσπονδία ? Δύο στη Συρία και ίσως ακόμη μία , σε καποια χωρα που δεν ενθυμούμαι αυτη τη στιγμή. Πόσες εχουν οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ? 800 παγκοσμιως , σε όλο τον πλανητη … Ψιλά γράμματα αυτα για το ΚΚΕ. Πότε βοιμβάρδισε ή εισέβαλε σε άλλη χώρα για κατοχή η Ρωσικη Ομοσπονδία ? Κι αυτο ανευ ιδιαίτερης σημασίας για εσάς. Οπως βεβαια, ούτε τα Μνημόνια έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία ,”αντιλαικές πολιτικές” ,δεν τρεχει και τίποτε… ουτε βεβαια αντισυνταγματικά ειναι ,κατ΄εσας,ουτε παράνομα … Αρα, ό,τι τα κάνει πράξη,(πλειστηριασμοι ,εξαερωση των μισθων, τερατωδης ανεργια ,κλπ,κλπ … ) όλα νόμιμα ,απλά αυτα θα λυθούν στ μερα της τελικης κρίσεως,κατα τη Δευτερα Παρουσία (σας) . Και ο Πούτιν ειναι “ακροδεξιος” ( κατι που προφανως δεν ειναι οι ηγετες της ΕΕ ,ειναι απλά “αστοι πολιτικοι” τα παιδιά…) και “καραγκιόζης” ( ο ρωσικος λαος που το ψηφισε με 77 0/0 μαλλον απο ηλιθιους αποτελείται ,για να ψηφιζει ενα καραγκιοζη ,που παρεμβαινει και υπερ κρατων που προσβαλλονται απο την “δημοκρατικη” και οχι “ακροδεξια” Δυση … ) Συνεχίστε ,μια χαρα το πάτε …

  3. Δεν πρόκειται ασφαλώς να παρακολουθήσω τον κ. Παρίση στο ύφος τού σχολίου του. ΕΜΕΙΣ ποτέ δεν είπαμε ότι οι Αμερικανοί είναι καλύτεροι! Εξάλλου δεν κάνουμε πικετοφορίες εναντίον των Ρώσων. Αυτά, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις ανεξήγητου μένους!
    Σπύρος Καυτατζόγλου
    Μαθηματικός
    Μέλος ΚΚΕ

  4. Κυριε Καυτατζογλου,
    Το ερωτημα, στο σχολιο σας:
    “ΗΠΑ και Ρωσία βλάπτουν και οι δύο, κατά τον ποιητή, τη Συρία το ΙΔΙΟ”
    ειναι απο που κι ως που η Ρωσια και οι ΗΠΑ βλαπτουν το ΙΔΙΟ την Συρια.
    Εσεις απαντατε:
    “ΕΜΕΙΣ ποτέ δεν είπαμε ότι οι Αμερικανοί είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ”
    Πραγματι, δεν ειπατε οτι ειναι καλυτεροι, αλλα ειπατε οτι ειναι ΙΔΙΟΙ!
    Οποτε γιατι απαντατε με μια αληθη προταση, ασχετη με το ερωτημα;
    Παρακαλω ξανασκεφτητε την λογικη συνοχη της προταση σας και της απαντηση σας.
    (δεδομενου μαλιστα οτι το επαγγελμα σας ειναι Μαθηματικος…)

    • Θα σου πω εγώ από που κάνουν κακό στη Συρία: Από τη στιγμή που αφήσαν τους Τούρκους να μπουν στο Αφρίν. Όσο για το αν κάνουν παρεμβάσεις εκτός εδαφών τους οι Ρώσοι. Νομίζω έχουν κάνει δύο, φανερές.

  5. Κύριε Σκιαδά,
    Ετεροχρονισμένη η απάντηση γιατί μόλις είδα το σχόλιό σας. Όταν επικαλέστηκα τον ποιητή, ασφαλώς το έκανα ρητορικώ τω τρόπω και όχι κυριολεκτικά. Αφού καλούμαι επίμονα να απαντήσω στο ερώτημα, ΝΑΙ οι Αμερικανοί είναι χειρότεροι από τους Ρώσους! Αυτό όμως δεν κάνει τη Ρωσία τού Πούτιν αγγελούδι.
    Όσον αφορά στις λογικές συνεπαγωγές, ας μην το γυρίσουμε και σε Άλγεβρα Boole!
    Σπύρος Καυτατζόγλου
    Μαθηματικός
    Μέλος ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας