Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι «αποκάλυψε» τη χρηματοδότηση από Τουρκία της Χαμάς

431
ο Ισραήλ ισχυρίζεται ότι «αποκάλυψε»

Oι ισραηλινές αρχές ισχυρίζονται ότι αποκάλυψαν χθες τη χρηματοδότηση από τη Τουρκία της Χαμάς.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ (Shin Bet), κατάφερε να εντοπίσει το κανάλι χρηματοδότησης της Χαμάς από την Τουρκία. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας στο ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, τη Σιν Μπετ και τις ισραηλινές τελωνειακές αρχές.

Η Σιν Μπετ μαζί με το υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησαν χθες ότι πέτυχαν την παρεμπόδιση μεταφοράς τουρκικών εμπορευμάτων αξίας 100 χιλιάδων δολαρίων και ποσά χρημάτων που προορίζονταν για τη χρηματοδότηση της Χαμάς.

Γκαντζ: Έστελναν χρήματα για να στηρίξουν την Χαμάς

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντζ, τόνισε πως η χώρα θα συνεχίσει να πολεμά την τρομοκρατία και να εντοπίζονται οι υποδομές των τρομοκρατών, όπως χαρακτηρίζει τη Χαμάς, εντός και εκτός Ισραήλ. Σύμφωνα με τον Γκαντζ, τα χρήματα προορίζονταν για την ανάπτυξη των υποδομών της Χαμάς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης και της παραγωγής όπλων καθώς και την πληρωμή των στελεχών της οργάνωσης.

Στο δημοσίευμα της Jerusalem Post παρουσιάζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς που βρίσκεται στην Τουρκία. Το Ισραήλ είχε πολλές φορές στο παρελθόν διαμαρτυρηθεί προς την Τουρκία για στήριξη της Χαμάς και για τη φιλοξενία ηγετικών στελεχών της οργάνωσης στο τουρκικό έδαφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας