Τουρκικά Bayraktar στην Αλβανία–Φτιάχνει κερκόπορτα στο βορρά η Τουρκία

478
Τουρκικά Bayraktar στην Αλβανία
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά Bayraktar στην Αλβανία θέλουν να εγκαταστήσουν οι Αλβανοί – Σε εφαρμογή το σχέδιο για την δημιουργία κερκόπορτας στα Δυτικά της Ελλάδας.

Αλβανική αντιπροσωπία επισκέφτηκε το τουρκικό εργοστάσιο Baykar, κατασκευάστριας εταιρείας των τουρκικων drones Bayraktar, με σκοπό την έναρξη των συνομιλιών για την προμήθεια από την Αλβανία των συγκεκριμένων drones.

H Aλβανία, με τις ευλογίες της Τουρκίας, ενδιαφέρεται για την αγορά των Bayraktar, ενώ η Άγκυρα επιδιώκει με την συγκεκριμένη εξέλιξη την δημιουργία κερκόπορτας από τα Δυτικά της Ελλάδας.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως η ύπαρξη αριθμού Bayraktar στην Δυτική Ελλάδα θα αποτελέσει άλλον έναν πονοκέφαλο της ελληνικής διοίκησης, αφού θα απαιτείται εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισής τους, από ένα σημείο που δεν «υπολογιζε» η Αθήνα.

Η Άγκυρα ονειρεύεται την δημιουργία ναυτικής βάσης στον Αυλώνα της Αλβανίας, ώστε να αποκτήσει λόγο και στο Ιόνιο όμως το σχέδιο των Τούρκων προσκρούει στα θέλω των Αμερικανών οι οποίοι επίσης συζητούν για την δημιουργία βάσης στην περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι το αλβανικό Κοινοβούλιο έχει επικυρώσει την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Τουρκίας – Αλβανίας.

Όχι στο τόσο μακρινό μέλλον δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το μίνι τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu να βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Αλβανίας και φορτωμένο με έως 50 Bayraktar. Ακραίο σενάριο όχι όμως απίθανο.

Η Ελλάδα πρέπει να καλύψει με γρήγορα βήματα την απόσταση με τους Τούρκους στο κομμάτι των UAV. Όσο δεν το κάνει αυτό τόσο θα δίνει έδαφος στην Τουρκία να δρα αντίθετα με τα συμφέροντα της Αθήνας.

Πηγή: sportime.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας