Διπλό φονικό στην Κέρκυρα: Πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά, πριν αυτοκτονήσει

520
Διπλό φονικό στην Κέρκυρα
Ο 67χρονος δράστης, ο οποίος χρησιμοποίησε κυνηγετικό όπλο, είχε πρόθεση να σκοτώσει, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.
Αποφασισμένος να σκοτώσει φαίνεται πως ήταν ο 67χρονος δράστης του διπλού φονικού στην Κέρκυρα, καθώς πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματα του στο κεφάλι, πριν στρέψει την κυνηγετική καραμπίνα στον εαυτό του και αυτοκτονήσει.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Γιάννη Αϊβατίδη, το κάθε θύμα έχει δεχθεί τουλάχιστον έναν πυροβολισμό (το ένα πιθανότατα δέχθηκε και δεύτερο), ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει επίσης ότι το όπλο με το οποίο σκότωσε τα δυο άτομα, ήταν το ίδιο με το οποίο έβαλε τέλος και στη ζωή του ο 67χρονος.
Τόσο η Ελληνίδα ιδιοκτήτρια των διαμερισμάτων, όσο και ο 63χρονος Ελληνογάλλος πυροβολήθηκαν εξ επαφής στο κεφάλι, ενώ ο αυτόχειρας έστρεψε το όπλο στο στήθος του και πάτησε τη σκανδάλη.
Η αστυνομία προσπαθεί πλέον να ρίξει φως στις σκιώδεις πτυχές της υπόθεσης, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει τα κίνητρα του δράστη, ενώ παραμένει άγνωστο ποιον σκότωσε πρώτα. Η απόσταση μεταξύ των θυμάτων είναι πάντως πάνω από 15 μέτρα.
Όπως ξεκαθάρισε ο ιατροδικαστής, ο 67χρονος αυτόχειρας είχε πρόθεση να σκοτώσει.
«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αφού πρόσθεσε, δε, πως «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα και πολύ πιθανότατα ένα από τα θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό», ο κ. Αϊβατίδης, αποκάλυψε:
«Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία».
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, ο 67χρονος δράστης φέρεται να είχε διαπληκτισθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα και με τα δύο θύματα.
Διπλό φονικό στην Κέρκυρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.06.2021
Από την πλευρά του, ένας κηπουρός, ο οποίος έγινε μάρτυρας της τραγωδίας, καθώς εκείνη την ώρα έκοβε τα ξερά χόρτα πολύ κοντά στον κήπο του σπιτιού της 61χρονης, εκμυστηρεύτηκε πως άκουσε τους πυροβολισμούς, ωστόσο δεν κατάλαβε από πού προέρχονταν και σύρθηκε στα βάτα για να απομακρυνθεί.
«Το χορτοκοπτικό έκανε πολύ θόρυβο και στην αρχή δεν άκουγα καλά. Όταν συνειδητοποίησα πως είναι πυροβολισμοί, έπεσα κάτω στο έδαφος και σύρθηκα μέσα στα βάτα για να φύγω μακριά. Δεν είχα καταλάβει τι γινόταν, αλλά φοβήθηκα» ανέφερε ο αλλοδαπός κηπουρός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο 67χρονος είχε έναν γιο, που υπηρετεί ως Αξιωματικός στην Ασφάλεια Κέρκυρας.
Ο λόγος που όπλισε το χέρι του φέρεται να ήταν η επικείμενη έξωσή του από την 61χρονη καθηγήτρια και σπιτονοικοκυρά του.
Την πυροβόλησε και τη σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα, γύρω στις 11.30 το πρωί της Κυριακής (06/06), μετά από έντονο διαπληκτισμό στην πίσω αυλή του σπιτιού της.
Εκεί βρήκε τραγικό θάνατο και ο 63χρονος Ελληνογάλλος, ο οποίος κατοικούσε στον πρώτο όροφο και φέρεται να προσπάθησε να παρέμβει στον καβγά, χάνοντας τελικά και αυτός τη ζωή του.
Διπλή δολοφονία στην Κέρκυρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.06.2021
Ακολούθως, ο δράστης φέρεται να κλείστηκε στο σπίτι του, προχωρώντας στο απονενοημένο διάβημα με το ίδιο όπλο.
Οι αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν στον τόπο του εγκλήματος έξι κάλυκες, παίρνουν καταθέσεις από άτομα του περιβάλλοντος τόσο του δράστη, όσο και των θυμάτων προκειμένου να ανακαλύψουν τα αίτια της τραγωδίας.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια ήθελε να κάνει έξωση στον δράστη, ο οποίος φέρεται να της δημιουργούσε αρκετά προβλήματα.
Δράστης και ιδιοκτήτρια φέρονται επίσης να είχαν έρθει σε προφορική συμφωνία να μην πληρώνει ενοίκιο, αλλά να περιποιείται τον κήπο του συγκροτήματος διαμερισμάτων, ωστόσο καβγάδισαν έντονα όταν του ζήτησε να φύγει, ενώ παρενέβη να την υπερασπιστεί και ο 63χρονος Ελληνογάλλος.
Ο 67χρονος σήκωσε τότε την καραμπίνα του και τους αφαίρεσε εν ψυχρώ τη ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας