Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και των ΗΠΑ και η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

1889
παπαγαλάκια

Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση δορυφόρος των ΗΠΑ. Ακόμα και τα παπαγαλάκια κυβέρνησης και ΗΠΑ πάνε χέρι-χέρι.

Αυτά τα παπαγαλάκια διαδίδουν ότι χάρη στις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης, από τη μια, αλλά και τις πρωτοβουλίες των ΗΠΑ, από την άλλη, ευοδώθηκε η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση έδωσε ανταλλάγματα στην Τουρκία, έναντι της ελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η απελευθέρωσή τους δεν υπήρξε με κανένα τρόπο επιτυχία της κυβέρνησης και των ΗΠΑ. Και πως οι προπαγανδιστικοί αυτοί ισχυρισμοί συνιστούν ψεύδη και εμπαιγμό του ελληνικού λαού.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες το μόνο που έλεγαν μέχρι τώρα είναι ότι η φυλάκιση των δύο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη θα είχε διάρκεια και όχι σύντομο τέλος. Από την άλλη, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να απελευθερώσουν τον δικό τους πάστορα και μας σερβίρουν εδώ ότι, τάχα, κατόπιν πιέσεών τους απελευθερώθηκαν οι έλληνες στρατιωτικοί.

Το πιο πιθανό, αν όχι βέβαιο, είναι ότι η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών προήλθε ως επιλογή του Ερντογάν μέσα στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Έγκυροι πολιτικοί κύκλοι τονίζουν ότι ο Ερντογάν, στον κλοιό που βρίσκεται, δεν ήθελε, με κανένα τρόπο, να δείχνει πως κρατάει, ως ανατολίτης δεσπότης, αδικαιολόγητα ομήρους για να αποσπά ανταλλάγματα.

Αποφάσισε, λοιπόν, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οικονομικά μέτρα από τις ΗΠΑ, να δείξει ένα θετικό πρόσωπο προς τα έξω, ιδιαίτερα προς την Ευρώπη, απελευθερώνοντας τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, για την κράτηση των οποίων, άλλωστε, δεν διέθετε κανένα πρόσχημα.

Αν απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών προσφέρει ένα μήνυμα αυτό είναι ότι η δουλοφροσύνη της κατεστημένης Ελλάδας προς τον ευρωατλαντισμό μόνο ζημίες και συμφορές επιφέρει σ’ αυτή τη χώρα.

Το μήνυμα της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών είναι μήνυμα για μια ανεξάρτητη αντιιμπεριαλιστική Ελλάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας