Σωματείο Ευαγγελισμού: Με δηλώσεις παρουσίας οι καθαρίστριες στη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ

732
ευαγγελισμού

Την κομματική φιέστα που συνδιοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Κούνεβα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του Σωματείου απαιτούσαν από τις καθαρίστριες να υπογράφουν δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση γεγονός που σύμφωνα με το Σωματείο θυμίζει άλλες μαύρες εποχές.

Στην εκδήλωση επιχειρήθηκε δημαγωγικά να εμφανιστεί ότι οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις είναι η λύση του προβλήματος απέναντι στην ύπαρξη εργολάβων ενώ δόθηκαν και ψεύτικες υποσχέσεις για εξασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Διοίκηση του Ευαγγελισμού για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο συνδιοργάνωσε εκδήλωση μαζί με κομματικό φορέα με προφανείς στόχους.

Το σωματείο εργαζομένων σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε κατήγγειλε την φιέστα που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και δήλωσε ότι είναι αντίθετο με τις ατομικές συμβάσεις που συντηρούν την εργασιακή εκμετάλλευση και ομηρία, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία. Μετά το τέλος της παράστασης αρκετοί εργαζόμενοι από την καθαριότητα εγκατέλειψαν την αίθουσα μαζί με τους εκπροσώπους του Σωματείου.

Συνδικαλιστές του Νοσοκομείου σχολίαζαν στο ygeionomikoi.gr με μελανά χρώματα την ΕΡΤ που «εξαφάνισε» την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Σωματείο από το ρεπορτάζ και το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ευαγγελισμού.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

 Αθήνα, 19-10-2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Για τη σημερινή φιέστα – παρωδία του ΣΥΡΙΖΑ και της Διοίκησης

Tο Σωματείο μας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων του Ευαγγελισμού για την προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και Διοίκησης του νοσοκομείου να στήσουν μία ακόμα φιέστα, αυτή τη φορά με την ευρωβουλευτή Κ. Κούνεβα.

Στην αγωνία τους μάλιστα να μαζέψουν κάποιο κόσμο δεν δίστασαν να παραπλανήσουν με δεύτερο δελτίο τύπου ότι στην εκδήλωση θα συμμετάσχει δήθεν το Σωματείο και θα είναι «ακομμάτιστη» υπό την αιγίδα της Διοίκησης, ενώ προχώρησαν και σε ενέργειες που θυμίζουν άλλες «μαύρες εποχές» όπως να υποχρεώσουν καθαρίστριες κι εργάτες του νοσοκομείου να υπογράψουν «δήλωση παρουσίας και παραμονής» στην εκδήλωση, απαιτώντας μάλιστα, να αφήσουν τα πόστα τους σε ώρα αιχμής για να γίνουν ντεκόρ στη φιέστα.

Παρόλα αυτά δεν απέφυγαν την κατακραυγή των εργαζομένων που γνωρίζουν καλά στο πετσί τους τι σημαίνει το πέρασμα από τις ατομικές συμβάσεις ντροπής και στυγνής εκμετάλλευσης του ιδιώτη – εργολάβου, στις αντίστοιχες του εργοδότη – νοσοκομείου. Ούτε βέβαια, μπόρεσε να τους ξεγελάσει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα ανανεωθούν τάχα οι συμβάσεις και ότι τελικά θα γίνουν «αορίστου χρόνου» (!).

Στην παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου στην εκδήλωση, οι εκπρόσωποί του κατήγγειλαν τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί κάποιο κοινό σε μια κομματική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος, ενώ μεταξύ άλλων επεσήμαναν στην Κούνεβα ότι οι εργαζόμενοι με τις ατομικές συμβάσεις παίρνουν 560€ μαζί με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (που τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περικόψει) και εργάζονται σε άθλιες συνθήκες με πετσοκομμένα δικαιώματα. Τόνισαν δε, ότι οι εργαζόμενοι παλεύουν για μόνιμη & σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους!

Παράλληλα, της υπενθύμισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (μόλις το Γενάρη του 2018) ψήφισαν την απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων σε «αορίστου χρόνου». Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την παρέμβασή της η αντιπροσωπεία του ΔΣ μαζί με δεκάδες εργαζόμενους, αποχώρησαν από την εκδήλωση αφήνοντας την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τη Διοίκηση, να προσπαθούν να πείσουν …εαυτούς και αλλήλους, πόσο «δίκαιη είναι η μετάβαση από την εκμετάλλευση» στην …εκμετάλλευση & την ομηρία !!

Η κυβερνητική προπαγάνδα κι η υποσχεσιολογία δεν πείθουν κανέναν

Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας