Συριακή επίθεση στην τουρκική βάση Ιντλίμπ-Δεν κατάλαβαν από που τους ήρθε

2407
Δεν κατάλαβαν από που τους ήρθε

Στις 16 Ιουνίου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ανατίναξε μια τουρκική στρατιωτική βάση στο νότιο τμήμα της περιοχής Idlib.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αρκετοί όλμοι πυροβολικού εκτοξεύθηκαν κοντά στη βάση που βρίσκεται στην πόλη Sarge στο όρος al-Zawiyah.

Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, δεν υπήρξαν αναφορές για ανθρώπινες ή υλικές απώλειες. Ο βομβαρδισμός ήταν πιθανότατα απάντηση στη συνεχιζόμενη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας για μαχητές στο Idlib.

Ως αντίποινα στον βομβαρδισμό, ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε σε θέσεις του Συριακού στρατού στην πόλη Kafr Nabil στη νότια επαρχία του Idlib. Δεν υπήρχαν ανθρώπινες απώλειες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε διάφορες πόλεις και χωριά που ελέγχονται από τη Δαμασκό στο Ιντλίμπ και τη Χαμά, σε απάντηση σε μια σειρά από ρωσικά και συριακά χτυπήματα που στοχεύουν στις θέσεις του Χατζρί Ταχρίρ Σάμα (HTS) και των συμμάχων του. Τουλάχιστον εννέα μαχητές σκοτώθηκαν στις επιθέσεις αυτλες, συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου της τρομοκρατικής ομάδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας