Είμαστε άπαιχτοι! Συμφωνία Lamda με Εurobank-Πειραιώς για δάνεια 1,1 δις ευρώ

1272
lamda

Σε συμφωνία ήρθε η Lamda Development με τη Εurobank και την Τράπεζα Πειραιώς για δάνεια ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, χθες η εταιρεία υπέγραψε τους βασικούς επιχειρηματικούς όρους του κοινοπρακτικού δανεισμού της από τις δύο τράπεζες, ύψους έως 879 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη χρηματοδότηση του έργου στο Ελληνικό, αλλά και του κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού ύψους έως 303 εκατ. ευρώ για την κάλυψη ΦΠΑ των δαπανών του έργου.»

H Ιστορία επαναλαμβάνεται & θα ζήσουμε ξανά τη « μαϊμού» ανάπτυξη της 10ετίας 2000-2010 με χορήγηση στεγαστικών, κλπ καταναλωτικών δανείων.

Η δε περίπτωση της επικεφαλίδας θα είναι ένα καλό case study για το πως δημιουργούνται τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια επιδιώκοντας τάχα μου την ανάπτυξη.

Το δε μεγαλείο είναι η χρηματοδότηση του ΦΠΑ που πρέπει να πληρώσουν οι κατασκευαστές με τραπεζικό δανεισμό. Δηλαδή οι πτωχευθείσες τράπεζες (*)  χρηματοδοτούν τις υποχρεώσεις τρίτων προς το επίσης πτωχευθέν Ελληνικό Δημόσιο με προσδωκόμενη αποπληρωμή από τα έσοδα ενός κατασκευαστικού project, πολύ αμφιλεγόμενου από κάθε άποψη…

(*) Να μη ξεχνάμε ότι οι τράπεζες πτώχευσαν κυρίως από τις αγορές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου όταν οι καλοί δανειστές μας επέβαλαν την περίφημη « αναδιάρθρωση» του χρέους. Βέβαια μεγάλο μέρος τους προερχόταν από την αγορά τους κατόπιν πιέσεων τα προηγούμενα χρόνια από τις τράπεζες των ευρωπαίων εταίρων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΙΧΤΟΙ ΩΣ ΑΤΟΜΑ, ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΩΣ ΕΘΝΟΣ.

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ…

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ !

Σημείωση Iskra: Λάβαμε στο email το σχόλιο. Το θεωρούμε εξαιρετικό, χωρίς κατ’ ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα τα σημεία του. Το σχόλιο δημοσιεύεται με αρχικά, αν ο σχολιογράφος το επιθυμεί μπορεί να δημοσιεύσουμε το όνομα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας