Συμφωνία Τραμπ – Κογκρέσου για προσωρινή άρση του shutdown

1131
συμφωνία

Σε «προσωρινή» συμφωνία κατέληξαν Τραμπ και Κογκρέσο ώστε να μπει ένα τέλος στο «λουκέτο» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η συμφωνία θα θέσει τέρμα στη μερική παύση της λειτουργίας της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο το Κογκρέσο να εγκρίνει τα κονδύλια για το τείχος.

Την ανακοίνωση του τερματισμού του λουκέτου έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα υπογράψει τον νόμο με τον οποίο θα τερματιστεί η μερική παράλυση (shutdown) των υπηρεσιών για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Για τον σκοπό αυτό, θα ζητήσει από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία να εισάγει αμέσως την πρόταση προς ψήφιση.

«Με μεγάλη υπερηφάνεια σας ανακοινώνω σήμερα ότι καταλήξαμε σε συμφωνία για να τερματίσουμε το shutdown και να ξανανοίξουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση» τόνισε.

Όπως πρόσθεσε, μια δικομματική επιτροπή θα αρχίσει αμέσως να επανεξετάζει τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των συνόρων, ευελπιστώντας παράλληλα ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί μια «μεγάλη, ασφαλής συμφωνία» με τη συνεργασία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Οι ΗΠΑ «δεν χρειάζονται» ένα τσιμεντένιο τείχος μήκους 2.000 μιλίων (3.200 χιλιομέτρων) από τη μια ακτή στην άλλη, πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, σημείωσε πως σύντομα θα πληρωθούν οι υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, των οποίων οι πληρωμές είχαν «παγώσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας