Οι βαρβαρότητες της Τουρκίας στο «Άτυπο Δικαστήριο» στο Παρίσι!

1447
δικαστήριο

Η ατιμωρησία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας -όπως γενοκτονίες, εθνοκάθαρση, εποικισμός – είναι ο σπόρος για επανάληψή τους. Τέτοια εγκλήματα -που διαπράχθηκαν από το 2002 και μετέπειτα – μπορεί να τεθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (Χάγη), το οποίο εκδικάζει τέτοιου είδους εγκλήματα. Μεγάλος αριθμός κρατών αλλά και η ΕΕ συνολικά, αποδέχονται τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Αντιθέτως, Τουρκία, ΗΠΑ, Ισραήλ και χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα δεν την αποδέχονται.

Για ανάδειξη εγκλημάτων σε περιπτώσεις που μια χώρα αρνείται τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, η πολιτισμένη ανθρωπότητα επινόησε ένα εναλλακτικό μηχανισμό,  το Άτυπο Δικαστήριο, οι αποφάσεις του οποίου δεν έχουν νομική δεσμευτικότητα, αλλά τουλάχιστον έτσι αναδεικνύονται και γνωστοποιούνται τα εγκλήματα. Τέτοιες περιπτώσεις εγκλημάτων αναδείχτηκαν για το Βιετνάμ, τη Λατινική Αμερική κ.ά.

Το 2018, διοργανώθηκε  Άτυπο Δικαστήριο στο Παρίσι για να εξετάσει τα εγκλήματα της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων.  Τα μέλη του Άτυπου Δικαστηρίου συγκροτούν επτά Διεθνούς Εμβέλειας (πρώην) Δικαστές από Ιταλία, Γαλλία, Ιρλανδία κ.ά. Ενώπιον τους καταθέτουν τις μαρτυρίες τους δήμαρχοι και απλοί άνθρωποι, από εντός και εκτός Τουρκίας, με μαρτυρικό υλικό που αξιολογείται. Ορισμένοι μάρτυρες φυλακίστηκαν στην Τουρκία μόλις εξέφρασαν πρόθεση να καταθέσουν, ενώ άλλοι πρόλαβαν να διαφύγουν. Εξετάστηκαν εγκλήματα που περιλαμβάνουν οργανωμένες δολοφονίες που διαπράχθηκαν από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας, εθνοκάθαρση, μαζικά βασανιστήρια, εποικισμός, συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος και Τζιχαντιστικές οργανώσεις, καταστολή Αναφαίρετων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταστροφή χώρων πολιτισμού, αρχαίων μνημείων κ.ά. Ανάμεσα στα στοιχεία είναι υλικό που περιήλθε στα χέρια Κούρδων από σύλληψη πρακτόρων των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών όπου καταδεικνύεται ο βρώμικος ρόλος της Τουρκίας στη δολοφονία Κούρδων ηγετών. 

Λόγω και της ατιμωρησίας, το Τουρκικό Καθεστώς ενέχεται σε νέο ανθρωπιστικό έγκλημα στη Συρία,  όπου επιβάλλει την εθνοκάθαρση των πληθυσμών  (πρωτίστως Κουρδικής καταγωγής) με στόχο τον εποικισμό με 500.000 Τουρκομάνους και Τούρκους από την Τουρκία.  

Το «εργαλείο» της εθνοκάθαρσης και του εποικισμού έχει χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία στην Κύπρο και μας αφορά ιδιαίτερα. Τα στοιχεία του εποικισμού με μαζικές «πολιτογραφήσεις» στο κατοχικό καθεστώς, ως τα τεράστια έργα υποδομής που η Τουρκία δημιουργεί στα Κατεχόμενα, αποτελούν ολοφάνερη απόδειξη για το έγκλημα του εποικισμού!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας