Στην Εισαγγελία απέστειλε η Κρατική Ασφάλεια την δικογραφία σε βάρος Λαφαζάνη

2468
μοναστηράκι

Την Γενική Ασφάλεια στη Λεωφ. Αλεξάνδρας επισκέφτηκε σήμερα ο Παναγ. Λαφαζάνης και συναντήθηκε με υπεύθυνους από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης κατά την συνάντηση που είχε με αρμόδιους στην Γενική Ασφάλεια ζήτησε να μάθει που βρίσκεται και το περιεχόμενο της κατάπτυστης δικογραφίας που έχει συνταχθεί σε βάρος του και σε βάρος άλλων αγωνιστών, η οποία σκοπίμως διέρρευσε στην εφημερίδα “Τα Νέα” (28/5/2018).

Ο Παν. Λαφαζάνης υποχρεώθηκε να πάει αυτοπροσώπως στην Γενική Ασφάλεια για να ζητήσει να του δοθεί η δικογραφία, διότι παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του προς τους αρμόδιους δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσει μαζί τους.

Εκ μέρους της Κρατικής Ασφαλείας ενημέρωσαν τον Παναγ. Λαφαζάνη ότι η δικογραφία σε βάρος του, πρωτοφανούς επιχείρηση δίωξης, με καθαρά πολιτικά κριτήρια, σε βάρος επικεφαλής κόμματος στην μεταπολίτευση, έχει σταλεί στην Εισαγγελία Αθηνών από 17/5/2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 1037/3/326.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε στην Iskra ότι την Παρασκευή, μετά την επιστροφή του από την Θεσσαλονίκη, θα επισκεφτεί την Εισαγγελία Αθηνών και θα ζητήσει την σε βάρος του δικογραφία.

Δεν είναι δυνατόν, μας είπε, να σκευωρούν στην κυβέρνηση και κάποιοι να διαρρέουν μια στημένη δικογραφία σε βάρος μου και να μη μου δίνετε τη δυνατότητα να ενημερωθώ έγκυρα γι αυτήν και να υπερασπίσω τον εαυτό μου απέναντι στους πολιτικούς σκευωρούς.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝ.ΛΑΦΑΖΑΝΗ:

Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Αστυνομίας – χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε – σχημάτισε δικογραφία εις βάρος του πρώην βουλευτή και στελέχους της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και πέντε μελών του κινήματος Δεν Πληρώνω και άλλων πολιτών. Ο δικαστικός φάκελος που παρουσιάζουν “Τα Νέα” αφορά τις κινήσεις διαμαρτυρίας πολιτών για τους πλειστηριασμούς και τις συγκρούσεις που υπήρξαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι περισσότεροι εκ των αναφερομένων στον φάκελο της Αστυνομίας κατηγορούνται για αδικήματα όπως “διατάραξη ειρήνης” έως “αντίσταση”, “πρόκληση σωματικών βλαβών” αλλά και “φθορές”.

Επιπλέον στο δικαστικό έγγραφο φαίνεται ως επιβαρυντικό στοιχείο για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι τοποθετούσε σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ αυτοκόλλητα της ΛΑΕ!

Και σε έναν από τους κατηγορούμενους αποδίδεται προσπάθεια ξεφουσκώματος ελαστικού κλούβας των ΜΑΤ. Εντυπωσιάζει ακόμη το γεγονός ότι ένα μεγάλο τμήμα της έρευνας της Αστυνομίας βασίζεται σε οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψαν αστυνομικοί ύστερα από άδεια των δικαστικών αρχών.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο της Αστυνομίας καταγράφονται στοιχεία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν τον Μάρτιο του 2018 έξω από τρία συμβολαιογραφικά γραφεία (σ.σ σε ένα από αυτά υπήρξαν δύο έφοδοι των διαμαρτυρομένων) που συμμετείχαν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με τις αρχές της Ασφάλειας, από τα επεισόδια αυτά τραυματίστηκαν συνολικά επτά αστυνομικοί, ενώ τρεις πολίτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της χρήσης χημικών. Σε ένα από αυτά τα περιστατικά που αφορά κινήσεις διαμαρτυρίας στις 21 Μαρτίου 2018 έξω από Συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά αναφέρεται ότι οι διαμαρτυρόμενοι “κτυπούσαν με κλωτσιές και γροθιές του αστυνομικούς και τους έριξαν πέτρες και αβγά ενώ οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα”.

Στη δικογραφία υπάρχει επίκληση των βίντεο της Αστυνομίας που ελήφθησαν από το χώρο των συγκρούσεων. Σε αυτά οι διωκτικές αρχές “αναγνωρίζουν” τρεις από τους κατηγορούμενους “να απωθούν τους αστυνομικούς σπρώχνοντας τις ασπίδες τους, ενώ ένας άλλος διαμαρτυρόμενος ηλικίας 67 ετών εμφαίνεται να ξεφουσκώνει το οπίσθιο αριστερό ελαστικό του υπηρεσιακού λεωφορείου με σκοπό να καταστεί ανέφικτη τη χρήση του. Επιπλέον ο ίδιος κατηγορούμενος επιφέρει κτυπήματα με κράνος μοτοσικλετιστή στο αμάξωμα του λεωφορείου”.

Στο ίδιο σημείο του δικαστικού εγγράφου καταλογίζουν στον Παναγιώτη Λαφαζάνη την επικόληση των αυτοκόλλητων, ενώ για το στέλεχος της ΛΑ.Ε μνημονεύεται ότι μόλις είδε τους αστυνομικούς αναφώνησε “δεν μας επιτρέπουν την είσοδο αλλά εμείς θα μπούμε”.

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας αποδίδεται σε ορισμένους διαδηλωτές ότι χτύπησαν αστυνομικούς και ότι προσπάθησαν να τους αποσπάσουν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Όπως σημειώνεται “ένας εξ αυτών επιφέρει χτύπημα στο εμπρόσθιο τμήμα του κράνους αστυνομικού στην περιοχή του προσώπου. Επίσης στο 32:05 στιγμιότυπο του βίντεο εξακολουθεί να απωθεί βιαίως τους αστυνομικούς πάνω στις ασπίδες τους και σε άλλο στιγμιότυπο αργότερα όπου πραγματοποιείται μαζική επίθεση και από το λοιπό πλήθος των συγκεντρωμένων χτυπά με τα χέρια του έναν αστυνομικό και στη συνέχεια τον τραβά με σκοπό να τον αποσπάσει από την διμοιρία”.

Αναφέρεται, τέλος, ότι στα έγγραφα της Αστυνομίας αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν σε εξέλιξη άλλες δύο τουλάχιστον έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας για επεισόδια που έχουν σημειωθεί στο Ειρηνοδικείο και πάλι για το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας