Σταματούν τα έργα τους στο Ιράν γερμανικοί σιδηρόδρομοι και Deutsce Telekom μετά τις Αμερικανικές κυρώσεις

439

Σταματούν τα έργα τους στο Ιράν, αφού η Ουάσινγκτον επέβαλε νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν δεν θα μπορούν να έχουν επιχειρηματικές συναλλαγές με τις ΗΠΑ, η εταιρία διαχείρισης των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn και η Deutsche Telekom.

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα και πολλές ευρωπαϊκές εταιρίες ανέστειλαν τα σχέδιά τους να επενδύσουν στο Ιράν υπό το φως των αμερικανικών κυρώσεων, μεταξύ των οποίων ο πετρελαϊκός κολοσσός Total και οι αυτοκινητοβιομηχανίες PSA, Renault και Daimler.

Η κρατική Deutsche Bahn εμπλέκεται σε δύο έργα στο Ιράν μέσω της θυγατρικής της DB Engineering&Consulting, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος.

«Και τα δύο έργα θα τερματιστούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2018, αντίστοιχα», δήλωσε η εκπρόσωπος. «Λόγω των διαφορετικών τραπεζικών πρακτικών, επιχειρήσαμε να τερματίσουμε το συμβόλαιο με φιλικό και έγκαιρο τρόπο».

Η Deutsche Bahn υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την ιρανική εταιρία διαχείρισης σιδηροδρόμων Bonyad Eastern Railways (BonRail) τον Μάιο του 2017 για το πρώτο έργο, στόχος του οποίου ήταν να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν πιθανά ζητήματα στο τροχαίο υλικό και στην οργάνωση, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Το δεύτερο έργο, που ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, αφορούσε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την ιρανική κρατική εταιρία σιδηροδρόμων RAI, ενώ το συμβόλαιο περιελάμβανε και την αναδιάρθρωση της εταιρίας, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, η Detecon, θυγατρική της T-Systems –βραχίονας της Deutsche Telekom– έχει τερματίσει τις δραστηριότητές της στο Ιράν, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Η Detecon προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρίες του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

«Μέχρι να ληφθεί η απόφαση για τερματισμό των δραστηριοτήτων, οι πωλήσεις στο Ιράν το 2018 έφθαναν περίπου τις 300.000 ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Δεδομένης της ευαισθησίας των σχέσεων με το Ιράν σε όλο τον κόσμο, η Detecon τερμάτισε τις δραστηριότητές της στο Ιράν με άμεση ισχύ στα μέσα Μαΐου του 2018».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας