Χαλκιδική: τα εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

1210
Χαλκιδική

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, με το πρώτο φως της ημέρας, στη Σιθωνία Χαλκιδικής και μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτα από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/10) μεγάλη δασική έκταση. Ο οικισμός της Σάρτης παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη καθώς έπεσαν οι άνεμοι και δεν υπάρχει κάποιο νεότερο πύρινο μέτωπο, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή υπήρξε γιγαντιαία και στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης επιχείρησαν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Ακόμη, στην περιοχή έφτασαν τρία ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση, ενώ επιχείρησαν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη CANADAIR, δυο ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Στο έργο της κατάσβεσης και της υποστήριξης της τοπικής κοινότητας συνδράμουν με μέσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σιθωνίας, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Η Ελληνική Αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού- Συκιάς, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες και τους οδηγούς, που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας