Σάλος με Μπέο-Θύελλα διαμαρτυριών για μίσθωση του Πανθεσσαλικού με 1.500ευρώ μηνιαίως

909
Θύελλα διαμαρτυριών για μίσθωση

Η απόφαση του Αχιλλέα Μπέου για την εκμίσθωση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στην ΠΑΕ Βόλος έναντι 1.500 ευρώ μηνιαίως, αν μη τι άλλο ξεπερνά κάθε… φαντασία κι έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων

Το καλοκαίρι είναι στα… φόρτε του και ο ήλιος έχει «τρελάνει» κόσμο. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί κάποιος το κύμα καύσωνα που βιώνει η χώρα μας, όταν το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές αγγίζει τους 47 βαθμούς Κελσίου.

Το σίγουρο πάντως είναι πως υπάρχουν και ειδήσεις που «τρελαίνουν» κόσμο και τα όσα έχουν γίνει στον Βόλο, αν μη τι άλλο έχουν προκαλέσει σάλο στην πόλη και όχι μόνο.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την εκμίσθωση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στην ΠΑΕ Βόλος έναντι 1.500 ευρώ μηνιαίως, αν μη τι άλλο ξεπερνούν κάθε… φαντασία.

Δεν πρόκειται όμως για κάποιο ευφάνταστο «σενάριο» αλλά για την πραγματικότητα, που θέλει τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο να μισθώνει το Στάδιο στην ποδοσφαιρική ομάδα που είναι πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος και μάλιστα με το ποσό που προαναφέραμε.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μαγνησία» σύμφωνα με το οποίο η Λάρισα πληρώνει 50.000 ευρώ τον χρόνο για την χρήση του Αλκαζάρ, ποσό που είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό που θα πληρώσει ο Βόλος μετά την εκμίσθωση των 1.500 ευρώ τον μήνα.

Η συγκεκριμένη παραχώρηση ψηφίστηκε στις 26 Ιουλίου και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι υπήρχαν έντεκα αρνητικές ψήφοι. «Είναι ηθικά μεμπτό καθώς δεν μπορεί ο δήμαρχος να συνυπογράφει και ως πρόεδρος, με δύο υπογραφές του Μπέου.

Στο προσύμφωνο είδαμε τον δήμαρχο Βόλου και ένα κενό στην πλευρά της ΠΑΕ» σχολίασε ο εκπρόσωπος της παράταξης «Βόλος – Εξυπνη Πόλη», Θεολόγος Διαμαντένιας.

Στο άκουσμα του ποσού υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις και πλήθος διαμαρτυριών από δημοτικές παρατάξεις αλλά και πολίτες.

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας πως η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «νόμο που διέπει την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Και η Λαϊκή Συσπείρωση συνεχίζει επί του θέματος.  «Ακόμη, λοιπόν, και αυτό το ιδιαίτερα ευνοϊκό νομικό πλαίσιο αρνείται να τηρήσει ο δήμαρχος Βόλου και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βόλος, και να αποδώσει ως ενοίκιο για τη χρήση του σταδίου το 15% των εισπράξεων από την εκκαθάριση των εισιτηρίων, τις διαφημίσεις και όποια άλλα αντικείμενα εκμεταλλεύεται εντός σταδίου π.χ. κυλικεία, καφέ κτλ.».

Ακολούθησε ανακοίνωση από πλευράς της ΠΑΕ Βόλος, με τον Αχιλλέα Μπέο να επιτίθεται στο ΚΚΕ με ειρωνείες και ύβρεις, αναφέροντας ότι στην προηγούμενη μίσθωση που είχε γίνει με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου το αντίστοιχο μίσθωμα ήταν 2.000 ευρώ μηνιαίως, προσθέτοντας πως τώρα τη συντήρηση θα την αναλάβει η ΠΑΕ, καλύπτοντας μια δαπάνη 4.000-4.500 ευρώ μηνιαίως.

«Ο δήμαρχος πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη»

Η απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν άμεση, με την δημοτική παράταξη να κάνει λόγο για «χυδαία, υβριστική και αντικομμουνιστική ανακοίνωση», προσθέτοντας χαρακτηριστικά. «Ο δήμαρχος πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη. Γιατί ο βολιώτικος λαός να πληρώνει από την τσέπη του για λογαριασμό της ΠΑΕ».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», Ιάσονα Αποστολάκη, ο οποίος μίλησε στο ράδιο ένα.

Κατά τον ίδιο η ΕΤΑΔ «ήθελε να ξεφορτωθεί το Πανθεσσαλικό και ο Δήμος Βόλου μπορεί να μην έχει τα χρήματα να το συντηρήσει». Ειδικά για την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, πρόσθεσε, ότι ο κόσμος δεν ξέρει καν τους μετόχους της ομάδας.

Ο Ιάσοντας Αποστολάκης επισήμανε επίσης πως με την συγκεκριμένη σύμβαση, δίνεται η δυνατότητα στην ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος να υπομισθώνει ή να παραχωρεί σε τρίτους μέρος των εγκαταστάσεων που μισθώνει, όπως για παράδειγμα για τη διενέργεια μιας συναυλίας.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι αντιδράσεις που υπάρχουν από δημοτικές παρατάξεις είναι μεγάλες, κάτι που άλλωστε φάνηκε και από τις σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Αχιλλέας Μπέος νοίκιασε το Πανθεσσαλικό Στάδιο στην ΠΑΕ Βόλος για 1.500 ευρώ τον μήνα. Και μόνο η αναφορά του ποσού προκαλεί θυμηδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας