Σε κατάσταση σοκ ο Πέτρος Φιλιππίδης-Ξέσπασε σε λυγμούς-Τα πρώτα του λόγια

521
σοκ ο Πέτρος Φιλιππίδης
Ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Τρίπολης.
Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος αδυνατεί να πιστέψει ότι κατέληξε στη φυλακή. Ο άνθρωπος, που -σύμφωνα με τις καταγγελίες- καθόριζε τις ζωές πολλώνσυναδέλφων του, οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης, φορώντας χειροπέδες, καθώς τον βαραίνει μια κατηγορία βιασμού και δύο κατηγορίες για απόπειρα βιασμού.
Σύμφωνα με το Mega, o Πέτρος Φιλιππίδης δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον ενώ όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά, εκείνος φέρεται να απάντησε: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

Απίστευτες σκηνές στο δικαστήριο

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η απόφαση της προφυλάκισης. Όπως μεταδίδει το dikastikoreportaz.gr, στο άκουσμα της είδηση ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέρρευσε και ξέσπασε σε λυγμούς φωνάζοντας «Γιατί μου το κάνετε αυτό; Τι έφταιξα; Τι σας έχω κάνει;».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και η σύζυγος του Ελπίδα ξέσπασε σε λυγμούς και φώναζε: «Μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί!».

Σε καραντίνα

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, λοιπόν, πέρασε την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Τρίπολης. Οι αρμόδιοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο κρατούμενο, αλλά σοκαρισμένο καθώς δεν μπορεί να αντιληφθεί πως θα περάσει τους επόμενους μήνες της ζωής του σε ένα κελί.
Στις φυλακές της Τρίπολης δεν υπάρχουν μικρά κελιά, καθώς σε κάθε θάλαμο βρίσκονται 18-20 κρατούμενοι.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα κρατείται τις επόμενες ημέρες μόνος του, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία του κορωνοϊός.
Στις ίδιες φυλακές κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς και άλλα άτομα που έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα.

Το σκεπτικό για την προφυλάκιση

Καθοριστικός παράγοντας για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ήταν για την ανακρίτρια και την εισαγγελέα ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.
Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης η 15η ανακρίτρια και η εισαγγελέας αποφάσισαν χθες ότι πρέπει να προφυλακιστεί για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού (κακουργηματικές πράξεις) μετά από ισάριθμες καταγγελίες σε βάρος του από συναδέλφούς του γυναίκες.
Για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης μέτρησε επιβαρυντικά η μακρά περίοδος δράσης του Πέτρου Φιλιππίδη που ξεκινά από το 2008 κατά την οποία φέρεται ότι εκμεταλλευόμενος την κυριαρχική θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, προχώρησε σε κακουρηματικού χαρακτήρα πράξεις σε βάρος των γυναικών θυμάτων του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στην επαγγελματική του δράση και να επαναλάβει τις ίδιες πράξεις και να διαπράξει τα ίδια αδικήματα.
Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας που οδήγησε ανακρίτρια και εισαγγελέα να δείξουν στον Πέτρο Φιλιππίδη το δρόμο προς τις φυλακές της Τρίπολης είναι η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος τους.
Αρνητικά λειτούργησε το ότι αρνήθηκε όλες τις πράξεις που του αποδίδονται κάτι που έπαιξε κορώνα-γράμματα το θέμα της προφυλάκισής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας