Ρήγμα στη ΝΔ: Ο Σαμαράς αμφισβητεί τις «διερευνητικές»-Καταψηφίζει συμφωνίες με Σκόπια

958
Σαμαράς αμφισβητεί τις «διερευνητικές»

Ευθεία επίθεση λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών

Ο Αντώνης Σαμαράς στην συνέντευξη του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Καθημερινή”, εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιλογών του στα εθνικά θέματα.

Λίγο πριν από την έναρξη των απαράδεκτων, χωρίς ατζέντα, διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, ο πρώην πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επέλεξε να διαφοροποιηθεί για μια ακόμη φορά από την κομματική γραμμή.

Τη στάση της Τουρκίας  αλλά και την πορεία “πλεύσης” που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σχολιάζει λίγες ώρες πριν τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, σε συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνοντας ότι «με “πειρατές” δεν κάνεις διάλογο».

«Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι η έναρξη των διερευνητικών «ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η διεθνής κοινότητα δεν “τιμωρεί” μια χώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται. «Θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο», είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών και τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια.

Συγκεκριμένα, προαναγγέλλει ότι θα καταψηφίσει τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας την αρνητική θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του έχει κάνει στροφή επί του θέματος.

Ο κ. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: «Ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα. Μόνο μια αφόρητη εθνική ζημιά δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;»

          Σοβαρό ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά βρίσκεται ενώπιον σοβαρού ρήγματος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στη πορεία της.

Η αντίδραση Σαμαρά στις “διερευνητικές” με την Τουρκία και της Συμφωνίας με τα Σκόπια, κινήσεις και οι δυο αρνητικότατες για τα εθνικά συμφέροντα, βρίσκουν απήχηση σε σημαντικά τμήματα της ΝΔ και της λαϊκής της βάσης, παρότι ο Α.Σαμαράς είναι αρκετά αναξιόπιστος αφού επί των ημερών του διεξάγονταν αδιαλείπτως οι “διερευνητικές” με την Τουρκία, ενώ ως Υπουργός των Εξωτερικών ήταν αυτός όπου συνυπέγραψε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τη διεθνή αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων, χωρίς τη κατοχύρωση των εθνικών μας συμφερόντων.

Ν.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας