Πόλεμος των ΗΠΑ στη Συρία-Πόσο κοστίζει η επιβολή “Δημοκρατίας”;

534
Πόλεμος των ΗΠΑ στη Συρία
Η Συρία αποτελεί εδώ και πολλά πλέον χρόνια, πεδίο παρατεταμένων μαχών με μεγάλες ευθύνες για το δράμα αυτού του λαού να αποδίδονται στις γεωπολιτικές επιλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Συρία πλήρωσε και πληρώνει βαρύ κόστος σε όλα τα επίπεδα από τον πόλεμο των Ηνωμένων Πολιτειών για τη λεγόμενη εγκαθίδρυση της «ειρήνης».
Αυτή η αιματηρή απόπειρα δήθεν εκδημοκρατισμού έχει κοστίσει μέχρι σήμερα τη ζωή 560.000 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και 12.000 παιδιών, με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται σε μόλις μια δεκαετία από τα 76 στα 55 έτη.
Την ίδια στιγμή, εκατομμύρια άνθρωποι μετανάστευσαν είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό για να ξεφύγουν από τις σφοδρές συγκρούσεις και τους τρομοκράτες.
Η τιμή μια αιματηρής «δημοκρατίας» δεν επέτρεψε σε 3,2 εκατομμύρια παιδιά να πάνε στο σχολείο, ενώ το 90% από αυτά έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.
Το ανθρώπινο δράμα έρχεται να συμπληρώσει η οικονομική καταστροφή. Το ΑΕΠ της χώρας κατέρρευσε σημειώνοντας πτώση 70%. Την ίδια στιγμή, η ανεργία εκτοξεύθηκε με 4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας να χάνονται λόγω του πολέμου.
Οι ζημιές σε υποδομές και μεταφορές υπολογίζονται σε 120 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 70% των ενεργειακών εγκαταστάσεων της χώρας είτε καταστράφηκαν είτε καταλήφθηκαν από τρομοκράτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας