Πρωτοφανής Ελλαδο-Κυπριακή αφασία-Προκαλεί εκ του ασφαλούς η Τουρκία-Μπήκαν μπουλντόζες στην Αμμόχωστο

827
Πρωτοφανής ΕλλαδοΚυπριακή αφασία

Η Τουρκία χρησιμοποιεί Ελλάδα και Κύπρο ως σάκους του μποξ για να ικανοποιεί τις βουλιμικές της ορέξεις

Σε νέες εργασίες στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου προβαίνει σήμερα, Τετάρτη, το κατοχικό καθεστώς και, συγκεκριμένα, στο τμήμα της περιφραγμένης πόλης, για το οποίο στις 20 Ιουλίου ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, είχε ανακοινώσει πως θα «αποστρατικοποιηθεί και θα ανοίξει πιλοτικά».

Βίντεο του τουρκοκυπριακού πρακτορείου ειδήσεων Αμμοχώστου, που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει πως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αφαιρεθεί τα συρματοπλέγματα, ενώ μπουλντόζες, μικρά και μεγάλα φορτηγά, αλλά και υπάλληλοι του κατοχικού «δημαρχείου» Αμμοχώστου, όπως και στρατιώτες, κάνουν εργασίες καθαριότητας, αναστήλωσης, χωματουργικές και διόρθωσης δρόμων και πεζοδρομίων.

Ο Ερσίν Τατάρ είχε πει στις 20 Ιουλίου ότι η «αποστρατικοποίηση» του 3,5% του κλειστού Βαρωσιού ήταν η έναρξη της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας για το Βαρώσι. Με αυτό το βήμα, είχε προσθέσει, οι δικαιούχοι που υποβάλλουν αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», με αίτημα επιστροφής, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Την κίνηση αυτή είχε στηρίξει και ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, που βρισκόταν στα Κατεχόμενα για τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της εισβολής.

Στις 2 Αυγούστου, ο «πρωθυπουργός» του ψευδροκράτους, Ερσάν Σανέρ, είχε δηλώσει πως το «υπουργικό συμβούλιο» πήρε την απόφαση να καταργήσει για το 3,5% του Βαρωσίου, συνολικής έκτασης 5 τ.χλμ, το «καθεστώς της στρατιωτικής περιοχής».

Ο Σανέρ είχε πει, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, οι παλιοί ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν επιστροφή, αποζημίωση ή ανταλλαγή και θα μπορούσαν να ζήσουν υπό την «κυριαρχία της τδβκ» (ψευδοκράτος), ενώ είχε κάνει λόγο και για περιουσία του ΕΒΚΑΦ (τουρκικό ίδρυμα διαχείρισης θρησκευτικών περιουσιών) σε αυτή την περιοχή, η οποία θα αξιολογηθεί.

Η συγκεκριμένη απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» δεν δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» του ψευδοκράτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας