Πράσινο φως στην έκδοση του Πουτζντεμόν στην Ισπανία από γερμανικό δικαστήριο

1187
πουτζντεμόν

Ναι στην έκδοση του αυτονομιστή πρώην ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν στην Ισπανία, με την κατηγορία ωστόσο της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων και όχι με την αιτιολογία ότι εξεγέρθηκε κατά της εξουσίας της Μαδρίτης, αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο. Ο Πουτζντεμόν θα εφεσιβάλει οποιαδήποτε απόφαση εκδοθεί από τη Γερμανία με οποιαδήποτε κατηγορία.

Ο Πουτζντεμόν διέφυγε στις Βρυξέλλες και αργότερα στη Γερμανία αφού ισπανικά δικαστήρια εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του σχετικά με τον ρόλο του στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, τον περασμένο Οκτώβριο. Η κυβέρνηση της Μαδρίτης υποστηρίζει πως αυτό ήταν παράνομο βάσει του ισπανικού συντάγματος.

«Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα το πρωί ότι επιτρέπεται η έκδοση με βάση την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Σλέσβιχ Χολστάιν.

Απαντώντας στην απόφαση του δικαστηρίου, εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα αποφασίσουν σύντομα αν θα εγκρίνουν την έκδοση του Πουτζντεμόν, ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο κατά την είσοδό του στη Γερμανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας