Πούτιν:Οι αντίπαλοι της Ρωσίας διαχρονικά βασίζονταν σε ανθρώπους πεινασμένους για εξουσία

482
Οι αντίπαλοι της Ρωσίας διαχρονικά

Εφ’ όλης της ύλης τοποθετήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, το Σάββατο (13/02), και είπε πως ο κόσμο έχει συσσωρευμένη δυσαρέσκεια εξαιτίας της πανδημίας της νόσου COVID-19 και τόνισε πως οι αντίπαλοι της Ρωσίας εκμεταλλεύτηκαν την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Το ότι οι αντίπαλοι της Ρωσίας επωφελήθηκαν από την κατάσταση του συσσωρευμένου εκνευρισμού και της δυσαρέσκειας λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19 και εκμεταλλεύθηκαν την υπόθεση με τον Αλεξέι Ναβάλνι, της προσωπικότητας της Αντιπολίτευσης, για τα συμφέροντά τους υποστήριξε ο Πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, το Σάββατο (13/02).

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που προβλήθηκε από το Rossiya 24, ο Πούτιν δήλωσε:

«Οι αντίπαλοί μας ή οι πιθανοί εχθροί μας, πάντα, από αμνημονεύτων χρόνων έως τη σύγχρονη ιστορία μας, πριν και κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, βασίστηκαν σε πολύ φιλόδοξους ανθρώπους, πεινασμένους για εξουσία, και τους χρησιμοποιούσαν πάντα. Τους χρησιμοποίησαν, φυσικά, όχι για τα ατομικάσυμφέροντά τους, αλλά για τα δικά τους οφέλη».

Ακόμα, ο Πούτιν τόνισε ότι τα επιτεύγματα της Ρωσίας σε διάφορους τομείς, όπως το εμβόλιο Sputnik V κατά της νόσου COVID-19, «ενοχλούν» τους αντιπάλους της Μόσχας, ωθώντας τους να ακολουθήσουν μια πολιτική περιορισμού, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας.

Μάλιστα, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε:

«Η επιρροή μας στον μετα-σοβιετικό χώρο αυξάνεται, με όλες τις δυσκολίες, και αυτό προκαλεί ανησυχία [στους αντιπάλους της Ρωσίας] και πρέπει να τραβήξουμε μπροστά. […] Οι άνθρωποι, που είναι πεινασμένοι για εξουσία, θα χρησιμοποιηθούν από αυτή την άποψη και όσο πιο δυνατοί γινόμαστε, τόσο πιο σκληρή είναι αυτή η πολιτική περιορισμού».

Έτσι, ο Πούτιν αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Ναβάλνι, λέγοντας:

«Όσον αφορά στους ανθρώπους που βγαίνουν για να διαμαρτυρηθούν, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της προσωπικότητας [Ναβάλνι], η οποία χρησιμοποιείται ακριβώς αυτή τη στιγμή, τώρα που σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας, υπάρχει κούραση στους ανθρώπους, συσσωρευμένος εκνευρισμός και δυσαρέσκεια για τις συνθήκες της ζωής τους (εν μέσω της πανδημίας) και για το εισόδημά τους».

Άλλωστε, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η πανδημία της νόσου COVID-19 συνέβαλε στα αρνητικά συναισθήματα του κόσμου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η ζωή των ανθρώπων είναι πλέον χειρότερη.

Καταληκτικά, ο Πούτιν υπογράμμισε:

«Φυσικά, αυτό το εκμεταλλεύονται εκείνοι στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες, στις ΗΠΑ. Αυτή η κατάσταση χρησιμοποιείται από τις αντίπαλες πλευρές και προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν και εδώ [στη Ρωσία]. Φυσικά, πώς αλλιώς, αφού αυτό βασίζονταν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας