Πολωνικά σύνορα: Έσπασαν τον φράχτη, μπήκαν δυναμικά μετανάστες

768
Πολωνικά σύνορα: Έσπασαν τον φράχτη

ΜΜΕ: ομάδα μεταναστών στα σύνορα με τη Λευκορωσία μπήκαν στην Πολωνία

Τουλάχιστον 150 άτομα εισήλθαν στην Πολωνία από τις ομάδες μεταναστών που βρίσκονταν στα σύνορα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ΜΜΕ

 Αναλυτικά, μια ομάδα Ιρακινών μεταναστών στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας εισέβαλε στην Πολωνία μέσω του σημείου ελέγχου Bruzgi. Σύμφωνα με το «Sputnik Λευκορωσία», περίπου 150-200 άτομα εισήλθαν στη χώρα. Οι συνοριοφύλακες της Πολωνίας δεν προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο.

“Με φωνές, οι πρόσφυγες έτρεξαν στον μεταλλικό φράχτη, πίσω από τον οποίο βρίσκονται ήδη οι πολωνικές δυνάμεις ασφαλείας, και άρχισαν να εισβάλλουν. Οι πολωνικές δυνάμεις ασφαλείας δεν έχουν ακόμη λάβει ενεργή μέτρα για να σταματήσουν την επανάσταση” λέει ο  ανταποκριτής της εφημερίδας.

Νωρίτερα δύο ακόμη ομάδες μεταναστών εισέβαλαν στην Πολωνία, λένε τα ΜΜΕ…Πρόσφυγες διέρρηξαν τον φράχτη στην περιοχή Krynok και Bialowieza. Κάποιοι από αυτούς στάλθηκαν πίσω, οι υπόλοιποι βρίσκονται στη λίστα καταζητούμενων.

Παρέμβαση του ΟΗΕ  

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση με τους μετανάστες στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας και πιστεύει πως «τέτοιες καταστάσεις δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για πολιτικούς σκοπούς ή να γίνονται αιτία έντασης μεταξύ κρατών», ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζαρίτς.

«Επανέλαβε τη σημασία του να διασφαλιστεί ότι η μετανάστευση και προσφυγικά ζητήματα αντιμετωπίζονται σε συμφωνία με τις ανθρωπιστικές αξίες και το διεθνές δίκαιο. Τέτοιες καταστάσεις δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για πολιτικούς σκοπούς ή να γίνονται αιτία έντασης μεταξύ κρατών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας