Παρουσίαση βιβλίου Κώστα Μαραγκουδάκη: «80 Χρόνια Αγώνες»

1699
αγώνες

“80 Χρόνια Αγώνες” είναι ο τίτλος του βιβλίου του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Κώστα Μαραγκουδάκη, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Εντός” και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) – πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε., Πατησίων 76, Αθήνα.

Στην εκδήλωση όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κώστας Μαραγκουδάκης, θα μιλήσουν οι Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, αντιπρόεδρος FIR, Σπύρος Χαλβατζής, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) και Χάρης Παπαμάργαρης, οικονομολόγος, πρώην υπουργός. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης.

Επίσης, θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Λεων. Βαρδαρού “ΤΟΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΡΙΑΣ – ΓΥΑΡΟΣ”.

Ο Κώστας Μαραγκουδάκης, μέλος του ΕΑΜ Νέων το 1942, κατόπιν στην ΕΠΟΝ και από το 1944 μέλος του ΚΚΕ, καταθέτει στο βιβλίο μια βιωματική μαρτυρία για όλες τις κρίσιμες στιγμές του τόπου και του κινήματος, αλλά και πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες και σκέψεις.

Στο βιβλίο αποτυπώνεται μια ολόκληρη ιστορική περίοδος.

Στις σελίδες του βιβλίου του ο Κώστας Μαραγκουδάκης, καταθέτει την μαρτυρία του από τις αντιστάσεις στην μεταξική περίοδο, το έπος της Εθνικής Αντίστασης, τον Δεκέμβρη του ’44, τον αγώνα του ΔΣΕ, τις φυλακές, την εξορία στη Γιούρα και τη Μακρόνησο, τους σκληρούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες των δεκαετιών ’50 και ’60, την αντιδικτατορική πάλη, τις μάχες για τον εκδημοκρατισμό και τον ταξικό προσανατολισμό του εργατικού κινήματος και την αντιιμπεριαλιστική δράση.

Παράλληλα καταθέτει παρεμβάσεις, ομιλίες και άρθρα που σκιαγραφούν κάθε όψη της πολιτικοϊδεολογικής αναμέτρησης.

Το βιβλίο, επίσης, περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την δράση της ΕΠΟΝ στην κατοχή και την απελευθέρωση, τις φυλακές και τις εξορίες (Μακρόνησο – Γιούρα) τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες των μετέπειτα δεκαετιών ΄50 ’60 ’70 ΄80 και ΄90.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας