Γερμανία: Φυλακίσεις, απελάσεις, μείωση επιδομάτων για πρόσφυγες

1055
γερμανία

Τη σκλήρυνση της στάσης της Γερμανίας έναντι των μεταναστών και προσφύγων αποφάσισε χθες η γερμανική Βουλή, μετά από συζήτηση σειράς από νομοσχέδια, τα οποία αφορούν θέματα μετανάστευσης, ασύλου και απέλασης αλλοδαπών.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος της απέλασης ατόμων των οποίων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί, αυξάνονται οι αρμοδιότητες της αστυνομίας και των αρχών. Πέραν αυτού, η νέα νομοθεσία προβλέπει για όσους οφείλουν να εγκαταλείψουν τη Γερμανία ακόμη και την κράτησή τους σε φυλακές και όχι μόνο σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις όπως σήμερα. Επίσης, μειώνονται τα επιδόματα προς τους πρόσφυγες.

Όπως επισημαίνεται από πολιτικούς αναλυτές, η σκλήρυνση της πολιτικής της Γερμανίας έναντι των μεταναστών και προσφύγων είναι συνέπεια των πιέσεων που ασκείται από την άκρα Δεξιά προς το κόμμα της Μέρκελ (CDU/CSU) και κατά συνέπεια και προς τον κυβερνητικό συνασπισμό χριστιανοδημοκρατών – σοσιαλδημοκρατών.

Τα νομοσχέδια καταψήφισαν οι Πράσινοι και η Αριστερά, τονίζοντας ότι παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα και επιπλέον ακολουθήθηκαν εσπευσμένες διαδικασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας