Πανικόβλητη κυβέρνηση: όλα δείχνουν «πάγωμα» στην κύρωση Συμφωνίας των Πρεσπών

237
κύρωση Συμφωνίας των Πρεσπών

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, η κυβέρνηση δεν θα φέρει τελικά προς ψήφιση τα πρωτόκολλα με τα Σκόπια, μία εξέλιξη που έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις προκλήσεις Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος «βάφτισε» την ποδοσφαιρική ομάδα των Σκοπίων ως «Μακεδονία»! 

Αυτή η εξέλιξη έχει εξοργίσει πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και απαίτησαν από την κυβέρνηση να μην φέρει καθόλου προς ψήφιση τα πρωτόκολλα. Να σημειώσουμε πως ήταν προγραμματισμένο να έρθουν μέσα στον Ιούλιο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο Μαξίμου αποφάσισαν να μην φέρουν τελικά προς ψήφιση μέσα στον Ιούλιο τα πρωτόκολλα με τα Σκόπια, αν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντίθετη γνώμη. 

Μάλιστα τα πρωτόκολλα δεν θα έρθουν προς ψήφιση ούτε από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, αντιθέτως η κυβέρνηση της ΝΔ αναμένεται να τα φέρει από το 2022! Αυτό το οποίο αναφέρουν οι πηγές είναι πως στο Μαξίμου θεωρούν πως μέχρι τότε θα έχουν γίνει οι απαραίτητες κυβερνητικές αλλαγές (ή εκλογές) και το πολιτικό κόστος στη ΝΔ από την κύρωση της συμφωνίας θα είναι αρκετά μικρότερο.

Να σημειώσουμε ότι οι τρεις διακρατικές συμφωνίες αφορούν το θέμα της φύλαξης του FIR των Σκοπιανών από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το σύμφωνο για την επίσπευση της ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας