Στα άκρα οι σχέσεις Βρετανίας και Ρωσίας-Μ.Τζόνσον: Δεν αναγνωρίζουμε προσάρτηση Κριμαίας

530
Μ.Τζόνσον: Δεν αναγνωρίζουμε προσάρτηση Κριμαίας

Η Βρετανία δεν αναγνωρίζει την «παράνομη» προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας και ειδικότερα ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι με την στάση της Ρωσίας και τις απειλές για τον βομβαρδισμό του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Defender. 

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον η πορεία του HMS Defender ήταν «απολύτως σωστή» καθώς η Μεγάλη Βρετανία δεν αναγνωρίζει την «παράνομη» παρέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία.

Μάλιστα ο Βρετανός πρωθυπουργός  απέφυγε να πει εάν έδωσε προσωπική εξουσιοδότηση στο αντιτορπιλικό του Βρετανικού Ναυτικού με σκοπό να ακολουθήσει το δρομολόγιο των  θαλασσίων συνόρων στην περιοχή της βορειοδυτικής Μαύρης Θάλασσας. Την ίδια ώρα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποίησε για «προκλητικά βήματα» ενώ δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα βομβαρδίσει πλοία που «παραβιάζουν τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Σημειώνεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατώνες στο Αλντερσοτ τόνισε πως ήταν ο κατάλληλος χρόνος για να χρησιμοποιηθούν τα διεθνή ύδατα για το δρομολόγιο του βρετανικού αντιτορπιλικού, ενώ συμπλήρωσε ότι η Βρετανία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον στρατώνα ο Τζόνσον οδήγησε ένα τεθωρακισμένο με πολυβόλο ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό ελικόπτερο και επέστρεψε στο Λονδίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας