Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ισπανία, 95-75 την Αργεντινή

966
ισπανία

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019: Η Ισπανία επανέλαβε την εμφάνιση του τελικού του 2006 και δίκαια στέφθηκε Πρωταθλήτρια Κόσμου. Διέλυσε την Αργεντινή με 95-75 και κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το… παραμύθι της Αργεντινής δεν είχε happy end, αφού η Ισπανία επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά πως στο μπάσκετ κερδίζει ο καλύτερος. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν καταπληκτική σε όλη τη διάρκεια του τελικού, με υψηλά στάνταρ απόδοσης, τεράστια συγκέντρωση και αμυντική συμπεριφορά για σεμινάριο, καταφέρνοντας για δεύτερη φορά στην ιστορία της να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ! Μετά το 2006 και την Ιαπωνία, σε μια ακόμα ασιατική χώρα, αυτή τη φορά στο Πεκίνο και την Κίνα, οι «φούριας ρόχας» έφτασαν ως το τέλος του δρόμου και ανέβηκαν στην… κορυφή του κόσμου! Το τελικό 95-75 άλλωστε, δείχνει και την τεράστια διαφορά που είχαν στη διάρκεια του αγώνα οι δυο ομάδες…

Την ίδια ώρα, το χειροκρότημα και τα… φώτα – παρά την ήττα – πήγαν και στην Αργεντινή του Λουίς Σκόλα. Του 39χρονου «μύθου» που οδήγησε τη χώρα του σε έναν ακόμα τελικό και στο ασημένιο μετάλλιο, για πρώτη φορά μετά το 2002 και τον χαμένο τελικό της Ιντιανάπολις στις ΗΠΑ. Η Αργεντινή  δεν… άντεξε, λύγισε τόσο από την υπερπροσπάθεια των προηγούμενων αγώνων όσο κι από την πίεση της Ισπανίας, ωστόσο, για την εξαιρετική της πορεία πήρε σαν ανταμοιβή το χειροκρότημα τόσο από τους δικούς της οπαδούς όσο και από τους οικοδεσπότες Κινέζους…

Εκεί κρίθηκε ο αγώνας

Η Ισπανία από την αρχή έδειξε πως μέσα από την άμυνα θα προσπαθήσει να οδηγήσει το παιχνίδι στα δικά της μέτρα. Κάτι που κατάφερε στον απόλυτο βαθμό, έχοντας κλείσει κάθε ανοιχτή διάβαση προς το καλάθι της! Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές είχαν  8 κλεψίματα και 9 κοψίματα, ενώ κυριάρχησαν στα ριμπάουντ με 47 έναντι 27 των αντιπάλων! Το σχήμα του Σκαριόλο με τα τρία γκαρντ, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έδωσε τον απόλυτο έλεγχο στην Ισπανία, την ώρα που η Αργεντινή δεν μπορούσε να βρει λύσεις. Σκόλα και Καμπάτσο είχαν μπλοκαριστεί και είχαν μαζί 3/21 σουτ στον τελικό, με την Ισπανία να απαντά σε κάθε προσπάθεια της Αργεντινής να επιστρέψει. Όταν οι «γκάουτσος» έφτασαν στο -12 και πήγαν να κάνουν αντεπίθεση, η Ισπανία βρήκε λύσεις και τελείωσαν το παιχνίδι.

Ο MVP του αγώνα

Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά πως ο Ρίκι Ρούμπιο έχει πάρει τα σκήπτρα από την προηγούμενη γενιά των τεράστιων παικτών της Ισπανίας και είναι ο νέος ηγέτης των Παγκοσμίων Πρωταθλητών. Με μια «γεμάτη» εμφάνιση και στον τελικό, ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού για τους νικητές. Ο Ρούμπιο είχε 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ που του απέφεραν 19 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Άξιος συμπαραστάτης του ο Μαρκ Γκασόλ, που είχε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 κοψίματα με 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με την επίδραση ωστόσο του Ρούμπιο στο οργανωτικό κομμάτι να του δίνουν τον τίτλο του κορυφαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας