Πάρκο και προτομή του Μανώλη Ρασούλη με πρωτοβουλία του ΟΦΗ

1269
ρασούλη

Στη γειτονιά του, στα Καμίνια Ηρακλείου Κρήτης, και δίπλα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, του ΟΦΗ, στο πάρκο που αφιερώθηκε στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη του λαϊκού μας τραγουδιού, έγιναν χθες τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.

“Το πνεύμα του πατέρα μου, θα είναι εδώ και θα είναι χαρούμενος, εκεί που βρίσκεται”, είπε κατά τα αποκαλυπτήρια η Ναταλία Ρασούλη, κόρη του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη, ενός ανθρώπου που έγραψε το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Ενός ανθρώπου που αγάπησε με πάθος την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, αλλά και την ομάδα του ΟΦΗ που μάλιστα εδρεύει στη γειτονιά του.

Στην ανακοίνωση από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ, που πήρε την πρωτοβουλία για την ονομασία του πάρκου και την ανέγερση της προτομής, αναφέρεται ότι “ο Μανώλης Ρασούλης, έχει πλέον το δικό του χώρο, λίγα μέτρα από το Γεντί Κουλέ, όπου συνήθιζε να υποστηρίζει με πάθος, τον αγαπημένο του ΟΦΗ. Ο μεγάλος συνθέτης, που έγραψε τον ύμνο του ΟΦΗ, αλλά και πολλά τραγούδια που αγαπήθηκαν και αγαπιούνται από όλους τους Έλληνες, επέστρεψε στο σπίτι του”.

Και όπως είπε χαρακτηριστικά και βαθιά συγκινημένη η κόρη του, “ο πατέρας μου, λάτρευε την Κρήτη και τον ΟΦΗ. Τα χαρακτηριστικά του ήταν τρία. Ηταν Καζαντζακικός, Καζαντζιδικός και ΟΦητζής!”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας